Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Επιμένει να παρουσιάζει το ΝΑΤΟ ως «προστάτη» των κυριαρχικών δικαιωμάτων


Συνομιλία με τον γγ του ΝΑΤΟ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τον ενημερώσει για το μπαράζ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, την ώρα που το ίδιο το ΝΑΤΟ στο όνομα της συνοχής του, μπροστά στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, ρίχνει νερό στον μύλο της τουρκικής προκλητικότητας.

Άλλωστε, το παράδειγμα της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2022», όπου οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ασκήσεις κατάληψης ελληνικού νησιού, υπό τις ευλογίες Αμερικανών και άλλων ΝΑΤΟικών αξιωματούχων που την παρακολουθούσαν, είναι ενδεικτικό για τον σεβασμό που επιδεικνύουν αυτού του είδους οι λυκοσυμμαχίες στα κυριαρχικά δικαιώματα.  

«Μίλησα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, για να τον ενημερώσω για την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και έκαναν επικίνδυνες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά όπως η Χίος, η Κάρπαθος, η Λέρος κ.ά.», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι κατέστησε σαφές στον γγ της λυκοσυμμαχίας ότι «αυτού του είδους η συμπεριφορά ενός κράτους-μέλους συμμάχου του ΝΑΤΟ, είναι απολύτως απαράδεκτη. Υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια, όπως επίσης και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της Ρωσίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η συμπεριφορά αυτή επίσης υπονομεύει και την πρόσφατη πρόοδο που επήλθε κατά την πρόσφατη συνάντησή μου με τον πρόεδρο Ερντογάν και βεβαίως πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να το προβάλλουμε σε όλα τα διεθνή φόρα και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει η ΕΕ και όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ».

 «Κουρελιάζουν» το επιχείρημα ότι η συμμετοχή στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2918-oloi-es-stis-protomagiatikes-apergiakes-sygkentroseis Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμό που σφάζει τον Ουκρανικό λαό στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε για μερίδιο απο την λεία βουτηγμένο στο αίμα του. Κάτω απο Ιμπεριαλιστική σημαία οι Μανιαδάκηδες με την συνταγή της καταστροφής όπως το 1944 που το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός εγκλώβισε το λαό στο καπιταλισμό δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε το λαό δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή. Ο Πόλεμος είναι Ιμπεριαλιστικός τον σταματάει μόνο η προλεταριακή επανάσταση με όχημα την κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Ευτυχώς το ΚΚΕ ξεβρόμισε απο αυτή την σαπίλα τα τελευταία 31 χρόνια. Ας Σκούζουν όσο θέλουν τα οπορτουνιστικά ΣΚΥΛΙΑ. Είναι η πυξίδα μας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου