Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Την Πρωτομαγιά τιμάμε τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης


Με αφορμή τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τιμάμε και φέτος τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης για αξιοπρεπή ζωή, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, Παιδεία και Υγεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων και των παιδιών τους, για μια άλλη κοινωνία όπου θα πάψει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε ακόμα τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής και μαζί όλους όσοι αγωνίστηκαν στην αντίσταση του λαού» αλλά και αυτούς που πάλεψαν «αδούλωτοι στις εξορίες και τις φυλακές και στα βουνά με τον ταξικό αγώνα τους ενάντια στους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές, συμμάχους της αστικής τάξης που ήθελε μετά την απελευθέρωση της χώρας μας να επιβάλει την εξουσία της».

Τονίζει επίσης ότι τιμάμε τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στη χώρα από τα ταξικά σωματεία, φοιτητές, συνταξιούχους και από αγρότες το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, ενάντια στη φοροληστεία, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που εν μέσω πανδημίας στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, αναφέρει πως «με την ευκαιρία του γιορτασμού αυτού καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συνεχίζει να έχει θύματα λαούς και που γίνεται για τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών» και δηλώνει ότι «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλο τον λαό ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε τέτοιους πολέμους, που την υπαγορεύουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Για τα συμφέροντα αυτών, η κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα βάζουν σε κίνδυνο τον λαό σε περίπτωση γενίκευσης ενός πολέμου στην εμπόλεμη ζώνη, αλλά και κοντά στην περιοχή μας

Γι’ αυτό απαιτούμε άμεσα να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, να μη συμμετάσχει η Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Ζήτω οι αγώνες της εργατικής τάξης.

Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου