Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ο Μπάιντεν αρνείται πως οι ΗΠΑ είναι σε «πόλεμο δια αντιπροσώπων» με τη Ρωσία


Την ώρα που οι ΗΠΑ απογειώνουν την εμπλοκή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αποφασίζοντας μία τεράστια αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ύψους 20 δισ. δολαρίων, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απορρίπτει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το NATO έχουν εμπλακεί σε πόλεμο δι’ ενδιαμέσων εναντίον της Μόσχας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας ψευδή και ανησυχητική τη «ρητορική του Κρεμλίνου» και υποστηρίζοντας πως «δεν επιτιθέμεθα εμείς στη Ρωσία».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είχε καταγγείλει ότι οι ΗΠΑ και το NATO εμπλέκονται σε πόλεμο δι’ ενδιαμέσων εναντίον της Ρωσίας, με δεδομένες τις παραδόσεις μεγάλων ποσοτήτων οπλισμού στην Ουκρανία. Χαρακτήρισε τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους. Προειδοποίησε ακόμη ότι η τρέχουσα κατάσταση εγείρει κίνδυνο να ξεσπάσει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Ουάσιγκτον, είπε ο Μπάιντεν, βοηθά το Κίεβο να αμυνθεί μετά τη ρωσική επίθεση. «Η Ρωσία είναι η επιτιθέμενη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να φροντίσει να λογοδοτήσει.

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για ό,τι κι αν κάνει η Ρωσία, αποκαλώντας ταυτόχρονα «ανεύθυνες» τις ρωσικές προειδοποιήσεις περί 3ου Παγκοσμίου Πολέμου και περί της ενδεχόμενης χρήσης πυρηνικών όπλων.

Εξάλλου, δικαιολογώντας το αίτημα του το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερων όπλων στο Κίεβο, αξίας 20 δισεκ. δολαρίων, είπε πως η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να παραμένει παθητικός παρατηρητής.

Το Κίεβο έχει ήδη λάβει 10 αντιαρματικά όπλα για κάθε ρωσικό τεθωρακισμένο, είπε ο αμερικανός πρόεδρος, επιμένοντας ότι η Ουάσιγκτον «δεν επιτίθεται».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας αλλά και η εμπλοκή του ευρωατλαντικού μπλοκ στη σύγκρουση καθώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος εισέρχεται στην 65η ημέρα του.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής:

  • Μάχες στο Ντονμπάς και βομβαρδισμοί σε ολόκληρη την Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός έπληξε 114 στόχους. Δέκα τραυματίες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο. Ρωσικοί βομβαρδισμοί επίσης σε Οδησσό και Μικολάιφ.
  • Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κίεβο.
  • Απογειώνεται η παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Πρόταση Μπάιντεν για «βοήθεια» στην Ουκρανία ύψους 33 δισεκ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 20 δισ. θα είναι σε όπλα. Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι θα στέλνει όπλα στο Κίεβο «για χρόνια». Η Bundestag υπερψήφισε την παράδοση βαρέων όπλων στο Κίεβο.
  • Οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης λέει η Μόσχα.
  • Ο Σολτς προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία. Με ρούβλια θα πληρώνει η Ουγγαρία και αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες.
  • Άμεση ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν κάνουν αίτηση, λέει ο Στόλτενμπεργκ. Χωρίς δημοψήφισμα η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ λέει η πρωθυπουργός της Σουηδίας.

3 σχόλια:

  1. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ''AZOVSTAL'' ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ TREVOR KADIER
    Καναδός στρατηγός τ. Διοικητής του Στρατού έως σήμερα εφέρετο εγκλωβισμένος στο Azovstal της Μαριούπολης! Καναδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο «πρώην» διοικητής του στρατού, στρατηγός Trevor Kadier, βρίσκεται στην Ουκρανία και αγνοείται από τον Φεβρουάριο. Πιθανολογούν ότι μπορεί να είναι από τους αποκλεισμένους στο περικυκλωμένο από τους Ρώσους Azovstal στη Μαριούπολη! Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο στρατηγός Trevor Kadier αποστρατεύθηκε από τον καναδικό στρατό στις 5 Απριλίου.controinformazione.info | Un generale stupratore canadese potrebbe trovarsi nella sacca di Mariupol dell' Azovstal Έφυγε για την Ουκρανία λίγο μετά για να καταταχθεί....''εθελοντικά'
    ...Ήταν υπεύθυνος για το ''Εργαστήριο #18'', το οποίο εργαζόταν σε θανατηφόρους ιούς όπως ο Έμπολα ή η Νίπα.
    Πηγαίνει στη Μόσχα για τη δίκη του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο Καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο σχεδόν παγκόσμια. ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε σφάζουν τον Ουκρανικό λαό για τα μερίδια των αγορών βουτηγμένο στο αίμα του. Αυτά είναι τα αποτελέσματα την ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ την περίοδο 1956 1991.https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου