Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ανείπωτη θλίψη για το μακελειό στο σχολείο, στο απυρόβλητο οι ουσιαστικές αιτίες

 

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της οπλο - «κουλτούρας» στις ΗΠΑ, την ίδια την καπιταλιστική σαπίλα, αλλά και την υποκρισία των αμερικανικών κυβερνήσεων που εδώ και δεκαετίες εκλέγονται με τις «ευλογίες» των ομίλων που κατασκευάζουν όπλα (κυρίως των πολεμικών βιομηχανιών που θησαυρίζουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους) ήρθε να αναδείξει με τραγικό τρόπο η σφαγή  στο σχολείο Ρομπ, σε μια μικρή πόλη του Τέξας. 

Οπως έγινε γνωστό, ο 18χρονος είχε αγοράσει δύο αυτόματα όπλα αμέσως μετά την ενηλικίωσή του και έκανε το τελευταίο διάστημα σχετικές αναρτήσεις με αυτά σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η αιτία που τον έκανε να πάρει τα όπλα, να τραυματίσει τη γιαγιά του και να αρχίσει να πυροβολεί στο Δημοτικό Σχολείο, πηγαίνοντας από αίθουσα σε αίθουσα, δεν έγινε γνωστή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι είχε την δυνατότητα να προμηθευτεί αυτά τα όπλα με πολύ μεγάλη ευκολία. 


Το ψυχολογικό προφίλ του δράστη επιχείρησε να σκιαγραφήσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», αναφέροντας πώς πρόκειται για μοναχικό έφηβο, που δεχόταν bullying από συμμαθητές του επειδή τραύλιζε και επειδή ντυνόταν φτωχικά.

Είναι εμφανές το αποτύπωμα της εγκατάλειψης, της φτώχειας, και της έλλειψης κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει, σε διαφορετικές συνθήκες, την τραγωδία. Ενώ, το θέμα της οπλοχρησίας παραμένει ένα βασικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, όπου ο καθένας μπορεί να βρει όπλα με την ίδια ευκολία που προμηθεύεται βασικά αγαθά. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έκανε ένα ακόμη τηλεοπτικό διάγγελμα υποκρισίας, ισχυριζόμενος πως είναι έτοιμος να «αγωνιστεί» και να προωθήσει μέτρα για τον περιορισμό της διάθεσης όπλων. «Πότε θα ορθώσουμε ανάστημα στο λόμπι των όπλων; Πότε θα κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει;», διερωτήθηκε. Φυσικά, τα ερωτήματα αυτά ήταν περισσότερο ρητορικά. Στόχο είχαν το θυμικό του αμερικανικού λαού που πληρώνει με το αίμα του τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο έχει ως προτεραιότητα τα συνεχή αιματοκυλίσματα για το ξαναμοίρασμα αγορών αντί την ευημερία, την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών που προφανώς δεν αυγατίζουν τα κέρδη του...

Τα στοιχεία για τα διαδοχικά λουτρά αίματος και τα αμέτρητα πιστολίδια σε αστικά κέντρα και περιφέρεια των ΗΠΑ επανέρχονται στο προσκήνιο με κάθε νέο φονικό και η μαύρη λίστα των θυμάτων δεν τελειώνει. Και κάθε φορά λέγονται οι ίδιες κουβέντες...

Σχετικό ρεπορτάζ των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» επισημαίνει πως μέσα στο 2021 υπήρχαν 61 «ενεργοί ένοπλοι» που έκαναν χρήση πυρός σκοτώνοντας τουλάχιστον 103 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 130. Από την αρχή του 2022 ως τα μέσα Μάη σημειώθηκαν πάνω από 215 αιματηρά κρούσματα πυροβολισμών με νεκρούς και τραυματίες.

1 σχόλιο:

  1. ΗΠΑ: Οι νεκροί λόγω οπλοκατοχής περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των πολέμων που συμμετείχαν οι ΗΠΑ
    ....
    https://www.imerodromos.gr/hpa-oi-nekroi-logo-oplokatochhs-perissoteroi-apo-tous-nekrous-olon-ton-polemon-pou-summeteichan-oi-hpa/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου