Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο νέος νόμος – πλαίσιο επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός


Ο νέος νόμος – πλαίσιο που παρουσίασε η κ. Κεραμέως επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός.

  • Γιατί βάζει στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο τα πτυχία, μετατρέποντάς τα σε ένα ακόμα προσόν στη μεγάλη αγορά των πιστοποιήσεων που έχει δημιουργηθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Τα “πτυχία-σούπα” των σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων και χωρίς επαγγελματική αναγνώριση είναι “βούτυρο στο ψωμί” της αγοράς εργασίας των πετσοκομμένων μισθών και δικαιωμάτων.

  • Γιατί προωθεί ένα μοντέλο διοίκησης με νέους «μπαμπούλες» επιτήρησης της επιχειρηματικής λειτουργίας, ακόμα πιο ξένο στις ανάγκες των φοιτητών αλλά απολύτως φιλικό στην επιχειρηματική δράση, που σημαίνει άνοδος του κόστους σπουδών και ένταση νέων αντιδραστικών προτεραιοτήτων για την κατεύθυνση της χρηματοδότησης.

  • Γιατί υπονομεύει τους φοιτητικούς συλλόγους και το ρόλο τους στα Ιδρύματα, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων κι επιχειρώντας άλλη μια κρατική παρέμβαση κι επίθεση στο φοιτητικό κίνημα. Επιχειρεί με τα ενιαία ψηφοδέλτια να δημιουργήσει συμβούλια – παραμάγαζα για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Α.Ε και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων, γνωστών από παλιά στην κυβερνητική παράταξη που υπέστη συντριπτική ήττα στις φοιτητικές εκλογές.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές σε όλη τη χώρα, με την ψήφο τους στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές και τη δράση τους όλη αυτή την περίοδο, έχουν απορρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για ένα πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας αλλά ξένο στις ανάγκες των νέων για σπουδές με δικαιώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους!

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, να ορθώσουμε μαζί ένα μεγάλο τείχος στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές.

Οι εξαγγελίες της κ. Κεραμέως θα μείνουν στα χαρτιά! Η κυβέρνηση μετράει ήδη πολλές ήττες στα πανεπιστήμια. Θα μετρήσει άλλη μια.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

....


 ”Πλανάται πλάνην οικτράν” η κυβέρνηση, αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει έτσι απλά με τους φοιτητές, το κίνημά τους και τις διεκδικήσεις τους. Οι απέλπιδες προσπάθειες υπονόμευσης των φοιτητικών συλλόγων και αντικατάστασής τους με “απολιτίκ” παραμάγαζα, που θα επικυρώνουν την πολιτική του “Πανεπιστημίου ΑΕ”, θα πάρουν καθαρή και μαζική απάντηση από τους φοιτητές. Το φοιτητικό κίνημα, όπως και το εργατικό - λαϊκό κίνημα, δεν δέχεται κρατικές παρεμβάσεις. Γι’ άλλη μια φορά, η κ. Κεραμέως θα φάει τα μούτρα της! Υ.Γ. Αν η κ. Κεραμέως θέλει να καταργήσει τη ΔΑΠ, μετά το “στραπάτσο” της, μπορεί να το κάνει στο πλαίσιο των εσωκομματικών διαδικασιών της ΝΔ.

 Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

3 σχόλια:

  1. https://www.kordatos.org/o-adynatos-krikos-imperialistiki-alysida/ Τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες παλεύουν με τη ... χούφτα τους υπηρετώντας τμήματα της αστικής τάξης και της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Σερβίρουν την ξινισμένη σούπα για ...αποικία εξάρτηση υποτέλεια... τη στιγμή που έχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882 στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα με το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ που δεν πάγωσε στο χρόνο ο καπιταλισμός είναι στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια και σε άρθρο του αρχές του 1917 εξηγεί στο Γκρόιλιχ γιατί είναι ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ.... Η γραμμή που σερβίρουν κατέστρεψε την Κ.Δ μετά το 1935 την ΕΣΣΔ μετά το 1953 και εγκλώβισε το λαό στο καπιταλισμό δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και τον οδήγησε στην καταστροφή δεμένο χειροπόδαρα. Αφήνουμε τους Μανιαδάκηδες να Σκούζουν και συνεχίζουμε με τη γραμμή του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων Κοινωνική Συμμαχία Σοσιαλφασίσμος Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο Ιμπεριαλιστή ΛΗΣΤΗ. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://cubaniagriega.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα σε Βιετνάμ και Κούβα απο το 2008 με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού καταστρέφουν το Σοσιαλισμό. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ Καλή χώνεψη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/296604/steketai-axia-dipla-sto-nomoektroma-toy-hatzidaki-gia-ta-ergasiaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου