Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Συνάντηση Μητσοτάκη-Κουλέμπα: «Περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση» της Ουκρανίας από την Ελλάδα


Τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σκιαγράφησε η συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης φάνηκε ξεκάθαρα η πρόσθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει επιπλέον όπλα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα στον πόλεμο ετοιμάζεται να προμηθεύσει με νέα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία όπως υπαγορεύουν οι εντολές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης. 

Τη συνάντηση γνωστοποίησε ο Ντ. Κουλέμπα, με ανάρτησή του στο twitter στην οποία ανέφερε ότι ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Χτίζοντας πάνω στον διάλογο του Προέδρου @ZelenskyyUa με τον @PrimeministerGR Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντηθήκαμε στο Νταβός για να συζητήσουμε την περαιτέρω αμυντική υποστήριξη, για νέες κυρώσεις στη Ρωσία και την παραχώρηση στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που στάθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας αυτή την τεταμένη στιγμή», ανέφερε ο Κουλέμπα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση στέλνει κι άλλο πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου