Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Τρία μνημεία που διηγούνται μια ιστορία


Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένα από τα πιο διάσημα και υψηλότερα των αγαλμάτων της Σοβιετικής Ένωσης - " Η Μητέρα Πατρίδα Καλεί», η οποία βρίσκεται στο Volgograd Mamayev Kurgan είναι μόνο το δεύτερο μέρος της σύνθεσης, η οποία αποτελείται από τρία στοιχεία, ενωμένα με μια κοινή ιδέα.
Αυτό το τρίπτυχο περιλαμβάνει επίσης τα μνημεία "Πίσω από το - Μέτωπο», το οποίο βρίσκεται στο Magnitogorsk, και ο "Πολεμιστής-απελευθερωτής», που βρίσκεται στο πάρκο Treptow στο Βερολίνο. Και τα τρία γλυπτά μοιράζονται ένα κοινό στοιχείο - το ξίφος της νίκη .
 
«Πίσω από το - Μέτωπο"

Το πρώτο μέρος της τριλογίας «Πίσω από το - Μέτωπο", που βρίσκεται στο Magnitogorsk, συμβολίζει τα μετόπισθεν της Σοβιετικής 'Ένωσης , τα οποία παρείχαν στη χώρα αυτή την δοξασμένη νίκη σε αυτό το φοβερό πόλεμο. Στο γλυπτό αναπαριστάται εργαζόμενος που παραδίδει το σπαθί στο σοβιετικό στρατιώτη. Ο εργάτης είναι τοποθετημένος προς ανατολικά, προς την κατεύθυνση του Magnitogorsk των μεταλλουργών, και ο πολεμιστής - προς τα δυτικά, προς την κατεύθυνση του εχθρού .
 
«Μητέρα Πατρίδα»

Είναι κατανοητό ότι το σπαθί, σφυρηλατήθηκε στα Ουράλια, αργότερα, εξυψώθηκε στη«Μητέρα Πατρίδα» στο Στάλινγκραντ, στην πόλη, η οποία είχε έρθει μια ριζική στροφή στον πόλεμο, και η Γερμανία του Χίτλερ υπέστη μία από της πιο σημαντικές ήττες.
 
«Πολεμιστής-απελευθερωτής"

Η τρίτη σειρά του μνημείου «Πολεμιστής-απελευθερωτής" χαμηλώνει το ξίφος της νίκης στην φωλιά του εχθρού - στο Βερολίνο. Κέντρο της σύνθεσης είναι ένα μπρούτζινο άγαλμα ενός σοβιετικού στρατιώτη, που στέκεται πάνω στα ερείπια μιας σβάστικας. Στο ένα χέρι κρατά ο στρατιώτης το κατεβασμένο σπαθί του, και στο άλλο ένα κορίτσι που διασώθηκε από γερμανικά πυρά (και αυτό πραγματική ιστορία,ο στρατιώτης του κόκκινου στρατού σώζει θυσιάζοντας τη ζωή του αυτό το παιδί στο Βερολίνο).

  Leonidas Plakoutsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου