Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Με αποφασιστικότητα έντασης του αγώνα πραγματοποιήθηκε το 18ο Συνέδριο


Στη Ρώμη πραγματοποιήθηκε το 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), το οποίο φιλοξενήθηκε  από τη Συνδικαλιστική Οργάνωση USB και είχε σύνθημα «Ενωμένοι συνεχίζουμε. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική - καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της εκλογής της νέας ηγεσίας της ΠΣΟ, Προεδρικού Συμβουλίου, Γραμματείας και γενικού γραμματέα.

Στα όργανα της ΠΣΟ εκφράστηκε ανανέωση σε ποσοστό σχεδόν 30%, ένδειξη και της συσπείρωσης και συμμετοχής νέων συνδικάτων και συνδικαλιστών από όλες τις ηπείρους.

Στη θέση του γενικού γραμματέα εκλέχτηκε ο Πάμπης Κυρίτσης, πρώην γενικός γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της ΠΣΟ για σειρά ετών.

Πρόεδρος της ΠΣΟ επανεκλέχτηκε από το Συνέδριο ο Mzwandile Michael Makwayiba από τη Νότια Αφρική.

Το ΠΑΜΕ εκλέχτηκε στη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα. Επίσης το συνέδριο αποφάσισε ότι η έδρα της ΠΣΟ θα παραμείνει στην Αθήνα με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, ενώ το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ θα έχει πλέον την έδρα του στην Ιταλία υπό την ευθύνη της USB Ιταλίας.

Το Συνέδριο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της COSCO και της ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες το ΠΑΜΕ θα δημοσιεύσει στα ελληνικά μέρος των παρεμβάσεων και των ομιλιών του συνεδρίου.

Το Συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την «Διεθνή».

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές του Συνεδρίου της ΠΣΟ ήταν η συγκινητική συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τους νεολαίους εθελοντές της USB που όλες τις μέρες στήριζαν με κάθε τρόπο την διεξαγωγή του συνεδρίου.

Το ΠΑΜΕ ευχαρίστησε τους νεολαίους για την βοήθεια τους και την συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου και τους κάλεσε πιο πεισμωμένα να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα που βιώνουν σήμερα οι λαοί και ιδιαίτερα οι νεολαίοι, κάλεσμα που οι νεαροί Ιταλοί δέχτηκαν με χειροκροτήματα και το σύνθημα «Hasta la victoria siempre».

 

18ο Συνέδριο της ΠΣΟ στη Ρώμη

Ενισχύουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

18ο Συνέδριο της ΠΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου