Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Απαγορεύεται η σημαία της ΕΣΣΔ σε εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη!


Στην απαγόρευση της σημαίας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών στις εκδηλώσεις της 8ης και της 9ης Μάη για την αντιφασιστική νίκη των λαών προχώρησαν οι αρχές του Βερολίνου, οι οποίες προσπάθησαν να παρεμποδίσουν και εκδηλώσεις σε Σοβιετικά Μνημεία που είναι διάσπαρτα στη γερμανική πρωτεύουσα, με πρόσχημα να μην υπάρξει «πρόκληση και σύγκρουση» από την «εμφάνιση συμβόλων και σημάτων που είναι κατάλληλα για να εξυμνήσουν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».

Ωστόσο, ο Κόκκινος Στρατός που κατατρόπωσε του Ναζί και η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο που υψώθηκε το Ράιχσταγκ δεν έχει καμία σχέση ούτε με την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν ούτε φυσικά με την κυβέρνηση Ζελάνσκι που υποστηρίζεται από Ουκρανούς νεοναζί. Το γεγονός αυτό είναι προφανώς γνωστό τόσο στις αρχές του Βερολίνου όσο και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας που με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία μαζί με της σημαίας της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσαν να απαγορεύσουν και τη σημαία της ΕΣΣΔ από τις εκδηλώσεις της αντιφασιστικής νίκης.

 

2 σχόλια:

  1. Ο πόλεμος ήταν δίκαιος μόνο από την πλευρά της ΕΣΣΔ που αγωνιζόταν για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής εξουσίας και από την πλευρά των αντιστασιακών κινημάτων που μάχονταν κατά της φασιστικής Κατοχής, για την επιβίωση και την προκοπή του λαού τους. Ήταν άδικος τόσο από την πλευρά του φασιστικού Αξονα όσο και από την πλευρά των Αγγλοαμερικανών Συμμάχων, που παρά τις διαφορές τους ανταγωνίζονταν εξίσου για την κατοχύρωση των κερδών και των γεωπολιτικών τους συμφερόντων.

    Η κοινή ταξική προέλευση του φασιστικού Άξονα και των Αγγλοαμερικανών Συμμάχων φανερώθηκε την επόμενη μέρα του πολέμου, όταν τα καπιταλιστικά κράτη που νίκησαν στον πόλεμο και τα ηττημένα σε αυτόν στράφηκαν από κοινού ενάντια στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και το εργατικό - λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα σε όλες τις χώρες, όταν πρώην φασίστες και ναζιστές ενσωματώθηκαν στους μηχανισμούς των καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

    Και στην Ελλάδα, από κοινού οι αστοί σύμμαχοι της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ ξεπέρασαν τις παλιές τους διαφωνίες με τους επίσης αστούς συμμάχους του φασιστικού Αξονα που στελέχωσαν τις δοσιλογικές κυβερνήσεις και επιδόθηκαν στην καταστολή και την τρομοκρατία των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στα χρόνια της τριπλής φασιστικής Κατοχής, που θέλησαν με την πάλη και το αίμα τους να βγουν στο προσκήνιο της Ιστορίας και να γίνουν κύριοι της τύχης τους και του πλούτου που παράγουν. Οι εικόνες των Βρετανών στρατιωτών και των κυβερνητικών στρατευμάτων της Μέσης Ανατολής να μάχονται δίπλα στα Τάγματα Ασφαλείας και ενάντια στον ΕΛΑΣ τον Δεκέμβρη του 1944 αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της κοινής ταξικής μήτρας των δημοκρατικών και φασιστικών αστικών πολιτικών δυνάμεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σημερινός αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι «πιστός και άγρυπνος φρουρός» της ιστορικής αλήθειας, κόντρα στην προσβλητική προσπάθεια να εξισωθεί ο ναζισμός με αυτόν που τον συνέτριψε: Τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Κόντρα στην προσπάθεια να αποσυνδεθεί ο φασισμός από τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει.

      Σήμερα το δίλημμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις δεν αφορά με ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία ή με ποια μερίδα της αστικής τους τάξης θα πρέπει να συνταχθούν, αλλά το αν θα προσφέρουν θυσίες στο βωμό των συμφερόντων της καπιταλιστικής εξουσίας ή στην πάλη για την ανατροπή της, στην πάλη για τον σοσιαλισμό, για το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, για τα συμφέροντα της συντριπτικής της πλειοψηφίας.

      Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργάτη, κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και γυναίκα που προέρχεται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να ενισχύσει τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να δυναμώσει τις γραμμές του ΚΚΕ για να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το ΚΚΕ είναι βέβαιο πως στο τέλος και πάλι οι λαοί θα νικήσουν και σε αυτόν τον αγώνα είναι αποφασισμένο να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις».https://www.902.gr/eidisi/politiki/294642/i-9i-mai-empneei-toys-laoys-toys-didaskei-pisti-sti-diki-toys-dynami ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου