Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Μαζικό όχι στις βάσεις του θανάτου και στους πολέμους των ιμπεριαλιστών


Την επικίνδυνη για τον λαό Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την πολιτική που μετατρέπει την επικράτεια της χώρας σε «ΝΑΤΟικο έδαφος» και οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδιασμών, καταδικάζουν με κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικές ενώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, σωματεία και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Προπύλαια. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχει αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα

 «Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις του θαΝΑΤΟυ!»: Αυτή είναι η απαίτηση που διαδήλωσαν, την ίδια ώρα που μέσα στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ επικύρωνε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη Συμφωνία που φρόντισε να προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


 Με τα πανό και τα συνθήματά τους σωματεία και φορείς απαιτούν να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, να κλείσουν άμεσα οι βάσεις και όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βροντερό μήνυμα ακύρωσης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις

Βροντερό μήνυμα ακύρωσης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις και ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, δίνουν αυτή την ώρα, από το άγαλμα του Βενιζέλου, συνδικάτα και μαζικοί φορείς που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Στην συγκέντρωση μίλησε η Ειρήνη Καραμήτρου, πρόεδρος ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.

2 σχόλια:

  1. Η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών, και προ κορονοϊού1!
    Κι όμως η "Αυγή των Συντακτών" (="ΕφΣυν"), που το πρωϊ είχε ξεσκιστεί να δημοσιεύει ανακοινώσεις καθόδου σε "αντιπολεμική διαδήλωση" από το κάθε γκρουπούσκουλο ενώ αγνόησε τις προσκλήσεις ΕΕΔΥΕ/ΠΑΜΕ, απόψε 22:00 δεν έχει ρεπορτάζ!
    Ο λόγος;
    Μάλλον η άμαζη συγκέντρωση/φιάσκο των γκρουπούσκουλων, σε αντίθεση με την μεγάλη παρουσία κόσμου στην διαδήλωση ΕΕΔΥΕ/ΠΑΜΕ.
    Προφανώς η παγία τακτική να αξιοποιείται το εξωκοινοβούλιο σαν κινηματικό υπόβαθρο των "αριστερών" κομμάτων εξουσίας χρεοκοπεί.
    Γι αυτό και η ταξική, ταξικότατη, "αντικειμενικότητα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μαχητικό και ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/295148/mahitiko-kai-xekatharo-minyma-enantiosis-stin-ellinoamerikaniki-symfonia-foto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου