Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

1 Ιούνη του 1945: Η απόφαση για τους δοσίλογους


Η καταπληκτική και πρωτοφανής σε προκλητικότητα και ιταμότητα απόφαση που κατέληξε το δικαστήριο
της οδού Σανταρόζα κρατεί σε συγκίνηση, κατάπληξη και αγανάκτηση ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. 

Κανείς δεν περίμενε βέβαια από το Κράτος των δοσιλόγων και εγκληματιών πολέμου την εφαρμογή και εδώ της Νέμεσης και της δικαιοσύνης, δηλαδή της καταδίκης σε θάνατο για κείνους που πρόδωσαν και πούλησαν την Πατρίδα τους στον πιο βάρβαρο χιτλερικό κατακτητή και τους συνεργάτες του Ιταλούς και Βουλγάρους.

1 Ιούνη του 1945,πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστης"

Μα κανείς δεν περίμενε επίσης και το καταπληκτικό σκεπτικό με το οποίο απαλλάσσονται κάθε ευθύνης οι Κουίσλιγκς και προδότες και την καταπληκτική απόφαση με την οποία αθωώνονται ουσιαστικά από το δικαστήριο οι προδότες και δωσίλογοι.

Η απόφαση στην οποία κατέληξε η δίκη -κωμωδία της οδού Σανταρόζα, αποτελεί την πιο ειδεχθή πρόκληση και σαρκασμό προς όλη τη δημοκρατική ανθρωπότητα, που έχυσε το αίμα της για να δει να κυριαρχούν τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Ο Ράλλης, ο μεγάλος αυτός Κουίσλιγκ, που το ραδιόφωνο του Λονδίνου τον αποκάλεσε "μαστροπό των ευγενέστερων εθνικών παραδόσεων". Που πρώτος κήρυξε τον αγώνα κατά των ανταρτών και οργάνωσε τα Τάγματα Ασφαλείας με τα οποία εξόντωνε το αγωνιζόμενο Έθνος. Που οργάνωνε τα περίφημα μπλόκα. Που μαζί με τους Γερμανούς κατέβασε στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία τους Βούλγαρους. Αυτός ο "μαστροπός των εθνικών παραδόσεων" αντί "να πληρώσει με το αίμα του", όπως διεκήρυσσε το ραδιόφωνο του Λονδίνου, απαλλάσσεται και αθωώνεται.

Ο Τσολάκογλου, ο προδότης στρατηγός, που άνοιξε τα σύνορα και παρέδωσε την Ελλάδα στους Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους κατακτητές. Που καταδίκασε 300.000 Έλληνες σε θάνατο από πείνα το φρικτό χειμώνα 1941-42. Και που σχεδίαζε να οργανώσει εκστρατευτικό σώμα κατά των Συμμάχων, καταδικάστηκε μεν σε θάνατο, αλλά με "την ευχή του δικαστηρίου να μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια"

Ο Λογοθετόπουλος ο εισηγητής του εξοντωτικού μέτρου για την πολιτική επιστράτευση καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια φυλακή.

Ο Ταβουλάρης, αυτός που δολοφονούσε το λαό της Αθήνας και του Πειραιά και έθεσε τα Σώματα Ασφαλείας στη διάθεση του δολοφόνου Σιμάνα καταδικάστηκε σε ισόβια, δηλαδή ουσιαστικά αθωώνεται

Και το πιο καταπληκτικό φαινόμενο που δείχνει την προδοσία, τη φασιστική διαφθορά και σαπίλα του σημερινού κράτους των δοσίλωγων είναι αυτό το σκεπτικό της απόφασης. Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό "δεν υπήρχε πρόθεσις προδοσίας για τους Ράλλη Τσολάκογλου"! 

"Η πολιτική επιστράτευση -σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό- για την οποία ευθύνονται Ράλλης και Τσιρονίκος, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αντίστασης". Και αφού δεν πραγματοποιήθηκε δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι!! Και η οργάνωση των ταγμάτων ασφαλείας, δεν ήταν οργάνωση εμφύλιου πολέμου, αλλά αποκατάσταση της τάξης.

Αυτή είναι η απόφαση-αίσχος του δικαστηρίου των δοσίλογων. Και αυτό γίνεται την στιγμή που εκείνοι που αντιστάθηκαν και ματαίωσαν την επιστράτευση συλλαμβάνονται, εκτελούνται και δολοφονούνται....

Δημοσίευμα του "Ριζοσπάστης"

Αυτό γίνεται τη στιγμή που ήρωες σαν τον Μονέδα, τον Λυμπέρη τον Μπουρδή, που ανατίναξαν στον αέρα καράβια γερμανικά καταδικάζονται στην ποινή του θανάτου. Αυτό γίνεται όταν 15.000 ήρωες του αγώνα της αντίστασης της μεγαλύτερης εποποιΐας της Νεώτερης Ελλάδας, συλλαμβάνονται και κλείνονται στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Να ποιος είναι ο "περίφημος" πατριωτισμός των "Ελλήνων" πατριδοκάπηλων της μοναρχίας! Οι μεγαλύτεροι προδότες και Κουίσλιγκς, που πρόδωσαν και πούλησαν την πατρίδα μας και έσφαξαν το αγώνιζόμενο Εθνος, ουσιαστικά απαλλάσσονται και ανακηρύσσονται "εθνικοί ήρωες" και οι πραγματικοί ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, καταδικάζονται σε θάνατο, δολοφονούνται, σφαγιάζονται.

 Σαν σήμερα 1 Ιούνη του 1945, αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ριζοσπάστης"

1 σχόλιο:

  1. Τάγματα Ασφαλείας
    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/06/blog-post_610.html

    Κατοχικές κυβερνήσεις
    https://gkagkarin.blogspot.com/2021/04/blog-post_210.html

    Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος
    https://gkagkarin.blogspot.com/2020/07/blog-post_36.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου