Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Απαράδεκτες δηλώσεις του Χ. Αθανασίου


Απαράδεκτες δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και για να τις δικαιολογήσει έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια»!

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης "Αίολο" ο Χ. Αθανασίου υποστήριξε: «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Η τοποθέτηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Επιβεβαιώνει ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα «λάστιχο» για να νομιμοποιούνται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών, σχολίασε το ΚΚΕ

Την αποπομπή του Χ. Αθανασίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Τις δηλώσεις Αθανασίου αποδοκίμασε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ.

 Νέα δήλωση για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια» για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις.

Σε νεότερη δήλωση ισχυρίζεται πως παρερμηνεύτηκε και τα όσα είπε «ήταν η επιστημονική άποψή μου», ενώ αναφέρει ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό των βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».


 Ο όρος "εθνική ασφάλεια" λάστιχο για τη νομιμοποίηση παρακολουθήσεων

 Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την "εθνική ασφάλεια", επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος "εθνική ασφάλεια" έχει γίνει ένα "λάστιχο", που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Maria Karapiperi: Αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι ''ανεξάρτητοι'' δημοσιογράφοι σαν τον Τέλλογλου με το βαρύ γκεμπελίστικο τέμπο τους προασπίζουν τους ''δημοκρατικούς'' θεσμούς και κόπτονται για την αστική έστω ''δημοκρατία''
    Να διαβάσετε ΟΛΟ το άρθρο, γραμμή- γραμμή, λέξη- λέξη και αν εξακολουθείτε να τσαμπουνάτε μπούρδες για ανεξάρτητους δημοσιογράφους να τον τρίψετε στην κασίδα σας.
    Εγώ που το ξανά διάβασα πάλι βία θέλω να ασκήσω όπως και το 2013
    ********************
    (το «ρεπορτάζ» του Τέλλογλου προβλήθηκε στις 24 Οκτώβρη 2013, ένα μήνα περίπου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική δίωξη μελών της Χρυσής Αυγής, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.)
    Εδώ ολόκληρο το άρθρο:
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7714176

    Ελενη Μαρκακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου