Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Ετσι εξηγείται


 Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2021 οι δαπάνες των κρατών - μελών της ΕΕ για τη δασοπυρόσβεση παρέμειναν στάσιμοι στο εξευτελιστικό 0,4% - 0,5% του προϋπολογισμού τους, γεγονός που δικαιολογεί τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, πόσο μάλλον στην πρόληψη.

 Τα ποσά που δαπάνησαν τα κράτη - μέλη για τη δασοπυρόσβεση το 2020 και το 2021 δεν ξεπερνούν αθροιστικά τα 33 δισ. ευρώ, ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το 2020 δαπάνησε μόλις το 0,6% του κρατικού προϋπολογισμού για την οργάνωση της πυρόσβεσης, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών των πυροσβεστών. 

Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί την ώρα της καταστροφής Πυροσβεστική ακούμε και Πυροσβεστική δεν βλέπουμε. Οπως εξηγεί και γιατί οι πυροσβέστες αναγκάζονται να επιχειρούν σε άθλιες συνθήκες, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της επιμελητείας που θυμίζει ...εκστρατεία στην έρημο. 

Οι δαπάνες αυτές, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες του προϋπολογισμού που κατευθύνονται σε επιδοτήσεις, απαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο, είναι αποκαλυπτικές για τις προτεραιότητες του αστικού κράτους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. 

Επιβεβαιώνεται, σε τελική ανάλυση, ότι και στο θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις αστείες δικαιολογίες που τσαμπουνάνε μετά από κάθε καταστροφή οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, παλεύοντας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από φυσικές καταστροφές, με χρηματοδότηση από το κράτος, στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου