Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση

 
Περίπου 15.000 κάτοικοι εκκένωσαν τη Χερσώνα ενόψει ουκρανικής επίθεση

Περίπου 15.000 κάτοικοι της περιοχής Χερσώνας μεταφέρθηκαν στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, δήλωσε ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της προσαρτηθείσας περιοχής, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύει μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή.

«Η ήρεμη απομάκρυνση κατοίκων της περιοχής Χερσώνας συνεχίζεται», δήλωσε ο Στρεμούσοφ στο Telegram.

Νωρίτερα ο διοικητής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων στην περιοχή της «ειδικής επιχείρησης», στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες δείχνουν ότι υπάρχει η πιθανότητα το καθεστώς του Κιέβου να χρησιμοποιεί απαγορευμένες μεθόδους πολέμου στην Χερσώνα και ότι προετοιμάζει μιας μαζική πυραυλική επίθεση στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόφσκαγια.

Πηγή: Ria Novosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ

Η αποστολή όπλων στο Κίεβο «φέρνει το ΝΑΤΟ πιο κοντά σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία»

Οι αποστολές όπλων του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και η στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο φέρνουν πιο κοντά την πιθανότητα άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας τους τεράστιους κινδύνους για επέκταση του πολέμου.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους προμηθεύοντας όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου, παρέχοντας πληροφορίες, εκπαίδευση προσωπικού και εκδίδοντας οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων, φτάνοντας έτσι όλο και πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία», είπε η Μ. Ζαχάροβα.

Ανέφερε ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είχε ήδη φτάσει τα 42,3 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 28,3 δισ. δολάρια χορηγήθηκαν από τις ΗΠΑ.

«Εσείς (οι χώρες του ΝΑΤΟ - TASS) δεν είστε απλώς συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου, είστε ακριβώς αυτοί που αναφέρετε τακτικά στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις σας. Είστε χορηγοί τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του καθεστώτος του Κιέβου και με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ - τόσο ως συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όσο και ως μεμονωμένα μέλη της», είπε η Μ. Ζαχάροβα.

(Πηγή: TASS)

 ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Η Βρετανία υποστηρίζει ότι ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε αεροπλάνο της
 

Ένα ρωσικό μαχητικό εκτόξευσε στις 29 Σεπτεμβρίου έναν πύραυλο κοντά σε ένα βρετανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο που περιπολούσε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, υποστήριξε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Ουάλας.

Δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η Ρωσία υποστήριξε πως το συμβάν οφείλεται σε μια τεχνική δυσλειτουργία, με τον Βρετανό υπουργό να υπογραμμίζει ότι τα βρετανικά αεροσκάφη συνοδεύονται πλέον από μαχητικά.

Συμπλήρωσε ότι η Βρετανία ανέστειλε τις περιπολίες μετά το περιστατικό και πως εξέφρασε τις ανησυχίες της κυβέρνησης στον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η απάντηση του Ρώσου υπουργού Άμυνας στις 10 Οκτωβρίου ανέφερε ότι διεξήγαγαν έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος και ανέφεραν ότι επρόκειτο για μια τεχνική δυσλειτουργία του μαχητικού SU-27», είπε ο Ουάλας.

«Αναγνώρισαν επίσης ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή εναέριο χώρο», πρόσθεσε.

Οι περιπολίες γίνονται πλέον με συνοδεία μαχητικών, τόνισε ο Βρετανός υπουργός, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ενημερωθεί.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του δεν θεωρεί μια σκόπιμη κλιμάκωση το συμβάν.

«Δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σκόπιμη κλιμάκωση από τους Ρώσους, η ανάλυσή μας θα συμφωνούσε ότι επρόκειτο για μια δυσλειτουργία», τόνισε ο Ουάλας.

«Ωστόσο, αυτό αποτελεί μια υπενθύμιση του πόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν τα πράγματα όταν επιλέγει κάποιος να χρησιμοποιεί τα μαχητικά με τον τρόπο που έχουν κάνει οι Ρώσοι σε πολλές χρονικές περιόδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου