Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Τα είδε όλα καλά αλλά στο "Σωτηρία" ασθενείς δεν έφαγαν


Ιστορίες ..."για αγρίους' ξεφούρνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του υποστρίζοντας ότι η λειτουργία των νοσοκομείων είναι «κανονική» και ότι οι εφημερίες πραγματοποιούνται «παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς»

Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν οργή των νοσηλευτών και των γιατρών που παρέμειναν συνεχόμενα 16ωρα και 48ωρα στις εφημερίες και των ασθενών που από χθες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία, ενώ πάνω από 80 κλήσεις στο ΕΚΑΒ δεν έχουν εξυπηρετηθεί μόνο στην Αττική.

«Κανονική λειτουργία», θεωρεί μάλλον ο Θ. Πλεύρης τις παγωμένες ΜΕΘ λόγω των διακοπών ρεύματος στο «Σωτηρία» χθες ή το γεγονός ότι στο ίδιο νοσοκομείο οι ασθενείς που νοσηλεύονται έμειναν νηστικοί, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει όχημα της τροφοδοσίας.

Η αντιμετώπιση των νοσοκομείων και της προστασίας της υγείας του λαού είναι αντιστοιχισμένη με τις εικόνες που βλέπουμε χθες στην Αττική οδό. Πλήρης απουσία της κρατικής μέριμνας και αποθέωση της ατομικής ευθύνης σε βαθμό του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»…

Άμεσα η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ό,τι μέτρο χρειάζεται ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας που εφημερεύουν, καθώς και η ασφαλής μεταφορά των υγειονομικών από και προς τα νοσοκομεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου