Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

"Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια"

 
"Τα θύματα του Στάλιν"

Τα θύματα του Στάλιν. Όλοι στον τάφο πέθαναν το  2014, 2015, 2017
38 χρόνια μετά τις "δίκες της Μόσχας" 
 
Σκοτώνει και μετά θάνατον ή αναστήθηκε. Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Ο Σήφης ζει ρε ! Τι δεν καταλαβαίνετε ;
 
 Του λένε ότι πήγε σε λάθος τάφο, αλλά αυτός επιμένει.
 

Ο τάφος βρίσκεται στο χωριό Σαρτανά και πρόκειται για αμάχους που έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο του 2014.

 Ψέματα σχετικά με την ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης

Ιωσήφ Β. Στάλιν- 66 χρόνια μετά το θάνατο του σπέρνει εφιάλτες

Αλήθειες και ψέματα για τον Στάλιν


8 σχόλια:

  1. Ποιά "38 χρόνια μετά τις δίκες...";
    2014-1938=76 είναι τα χρόνια!
    Και οι περισσότεροι γεννημένοι μετά το '60... Ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν δεί Στάλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....Κι εμείς; Εμείς με ποιον ήμαστε;

      Με κανέναν εν πρώτοις. Πρόκειται για ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη μεταξύ βουβαλιών και όταν τα βουβάλια τσακώνονται στην λίμνη την πληρώνουν τα βατράχια σου λέει ο λαός.

      Ναι αλλά ακριβέστερα;

      Απέναντι βρέθηκαν ένα κρατικοκαπιταλιστικό κράτος με διακριτό ιστορικό φορτίο, και ο δυτικός πούρος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός των ΗΠΑ και των «δυτικών» συμμάχων.

      Οι αναμεταξύ τους αντιθέσεις είναι υπαρκτές, οξυνόμενες και επικίνδυνες.

      Και ο κίνδυνος του πολέμου είναι υπαρκτός και είναι κοντά.

      Γι αυτό εξάλλου και όποια πολιτική πράξη και πολιτική θέση συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας που απομακρύνει τον πόλεμο δεν μπορεί παρά να βρίσκει την υποστήριξη μας, απ’ όπου αυτή κι αν προέρχεται.

      Και η στάση της ρώσικης κυβέρνησης, συγκυριακά και συγκεκριμένα – σε καμιά περίπτωση μόνιμα και στρατηγικά, ή χειρότερα με ψευδαισθήσεις για το ρόλο της καπιταλιστικής Ρωσίας – είναι προς ώρας στάση αποτροπής του πολέμου.

      Αλλά το συγκεκριμένο είναι συγκεκριμένο και απαραίτητο, απαραίτητο και αναγκαίο που εν προκειμένω (άρνηση της Νατοϊκής περικύκλωσης της Ρωσίας ) μπορεί να αποδειχτεί και ωφέλιμο για την ειρήνη του κόσμου.https://iskra.gr/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%af%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd/.... Ο οπορτουνιστικός συρφετός όπως πάντα διαλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Πάντα στην υπηρεσία του καπιταλισμού για να μπορεί να εγκλωβίζει το λαό με την εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων που αποτελεί το καλύτερο εργαλείο του. Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο Σεχτάρ
      Από οτι φαίνεται ούτε στα μαθηματικά ήμουν καλός

      Διαγραφή
  2. Οκ, ΔΑΠιτάκο με τα προσκυνήματα σε λάθος μνήματα;

    Αικατερίνης Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ψέματα περί «διώξεων του Ελληνισμού στην ΕΣΣΔ» καταρρίπτονται λεπτομερώς στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Αναστάση Ι. Γκίκα «Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ» (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή).

    ΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια"

    Το φυντάνι: Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ ονόματι Νίκος Θεοδωρόπουλος ο οποίος, ευρισκόμενος στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρέμουν στο άκουσμα του ονόματός του. Η μορφή του, τους προκαλεί εφιάλτες.

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν, επί της ουσίας.

    Η ταφόπλακα της φωτογραφίας γράφει στα ρωσικά Погибшие п. Сартана δηλ. ελληνιστί «Οι φονευθέντες/φονευθείσες της κ[ωμόπολης] Σαρτανά».

    Περισσότερα, αλλά όχι 100% αξιόπιστα (προσοχή!), για την κωμόπολη Σαρτανάς ή Σαρτανά εδώ: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%82

    Είναι σαφές κι από τις ημερομηνίες θανάτου κι από την επιγραφή της ταφόπλακας (μάλλον μνημείου ή κενοταφίου) ότι πρόκειται για θύματα του πολέμου του Ντονμπάς και των μετέπειτα αψιμαχιών (2014–2017). Η «Βικιπαίδεια» κατά πάγια τακτική ρίχνει την ευθύνη στους «ρωσόφιλους αυτονομιστές», αλλά η «αξιοπιστία» της συγκεκριμένης διαδικτυακής «εγκυκλοπαίδειας» είναι γνωστή τοις πάσι.

    Αυτά συμβαίνουν όταν κανείς είναι ΟΝΝΕΔίτικο «φιντάνι» (ευφημισμός μάλλον· χαφιεδόμουτρο θα ’πρεπε να αποκληθεί) και, βέβαια, δεν ξέρει και ρωσικά (η τύφλα του «Υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ» Νίκου Θεοδωρόπουλου πάει σύννεφο)…

    Γραμματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου