Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Η ξαπλώστρα


 Σε «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός χτες για να απαντήσει, υποτίθεται, σε όσους κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για την ανυπαρξία σχεδιασμού για τις πυρκαγιές, κάτι που οδηγεί από καταστροφή σε καταστροφή καθημερινά. 

Και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι την αυτοθυσία των πυροσβεστών που παίζουν κορόνα - γράμματα τη ζωή τους στα μέτωπα, για να βγάλει την κυβέρνησή του και τον ίδιο «λάδι» για την εγκληματική πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων γι' αυτήν την κατάσταση. 

Θυμίζουμε λοιπόν ότι, πρώτον, οι ίδιοι οι πυροσβέστες έκαναν δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια από εθελοντές στα μέτωπα της φωτιάς επειδή ήταν εξαντλημένοι και ανήμποροι. 

Δεύτερον, αυτούς τους πυροσβέστες στους οποίους αναφέρονται η κυβέρνησή του και οι προηγούμενες, τους τσάκιζαν με τα ΜΑΤ και τις «αύρες» όταν διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους για να μπορούν να επιχειρούν και να ζουν σαν άνθρωποι. 

Τρίτον, ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν οδηγήσει σε 4.000 ελλείψεις και κενά στην Πυροσβεστική. 

Και, τέλος, ότι με δική του ευθύνη και συνολικά των κυβερνήσεων, εξαιτίας και αυτών των κενών σε πυροσβέστες, έχουν καεί τα τελευταία χρόνια η μισή Εύβοια και η μισή Αττική. 

Αλλά, αν νοιάζεται τόσο πολύ για τους πυροσβέστες και τον «σεβασμό» στο πρόσωπό τους, γιατί δεν κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για μονιμοποίηση των εποχικών, 5ετών και 7ετών πυροσβεστών; 

Καλά λοιπόν τα λογοπαίγνια του πρωθυπουργού από την ...ξαπλώστρα του Μαξίμου, αλλά ας μην κρύβεται πίσω από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που τους έχει καταδικάσει σε απάνθρωπες συνθήκες και σε κίνδυνο της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου