Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

«Εργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ: Πλειστηριασμοί


Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να βγει από το κάδρο των πλειστηριασμών και των εκβιασμών από τα «κοράκια» και τις τράπεζες σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ας δούμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά «επιτεύγματα» της πολιτικής του, όσο ήταν στην κυβέρνηση:
 

 - Οχι μόνο δεν παρέτεινε την - τσεκουρωμένη έτσι κι αλλιώς - οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας, που ίσχυε μέχρι τότε, αλλά τροποποίησε σε αντιδραστική κατεύθυνση και τον νόμο Κατσέλη, που καθιερώθηκε να λέγεται «νόμος Κατσέλη - Σταθάκη».

- Ψήφισε την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds (νόμοι 4354/2015 και 4389/2016), σύμφωνα με τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις. Οι διακηρύξεις ότι με το θεσμικό πλαίσιο τέθηκαν τάχα «αυστηροί όροι ελέγχου και κανόνες λειτουργίας των funds, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των δανειοληπτών», είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... Το ίδιο ισχύει με τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού που ψήφισε τότε, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτους την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας, ότι τον Ιούνη του 2018 μόλις 52 επιχειρήσεις από τις 32.086 είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να ρυθμίσουν τα χρέη τους!

- Εισήγαγε την έννοια των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης», δηλαδή στα όρια της εξαθλίωσης, αλλά και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», τη διάταξη που προβλέπει ότι για την προστασία της κύριας κατοικίας ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλλει ποσό «τέτοιο, ώστε οι πιστωτές του δεν θα βρεθούν, χωρίς τη συναίνεσή τους, σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν στην οποία θα βρίσκονταν σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης». Με λίγα λόγια, ο όποιος διακανονισμός θα πρέπει να είναι ισοδύναμος με το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε αν η κατοικία έβγαινε στον πλειστηριασμό!

- Ψήφισε τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που διευκολύνει τις μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κάθε είδους και καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

- Δίπλα σ' αυτά, θέσπισε νέο «ιδιώνυμο» ποινικό αδίκημα για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Σε λιγότερο από έναν μήνα, οι πρώτες ποινικές διώξεις στράφηκαν εναντίον του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καθώς και άλλων 6 κατηγορουμένων. Αν και στη συνέχεια το κατάργησε, έφερε το νέο άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα, με το αδίκημα για τη «διατάραξη της λειτουργίας της υπηρεσίας», που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πριν                                                  Μετά
 

Προσέξτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ιχνος τσίπας κοροϊδεύει και παραπλανά τον κόσμο !

 Δεξιά είναι η σημερινή ''Αυγη'' που βγήκε στα κεραμίδια και πονάει δήθεν γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης 700 χιλιάδες σπίτια βαίνουν στο σφυρί

Αριστερά είναι η ''Αυγη'' επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απειλώντας λεει ''Τέρμα η ασυλία στους κακοπληρωτές πολυτελείας '' Θα οδηγούνται ολοι σε πλειστηριασμό ! Και όποιος βέβαια διαμαρτυρηθεί ψήφισαν και το ιδιώνυμο και θα οδηγείται σούμπιτος μέσα !

 


«Εργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ

 Παρασκευή 18 Μάη 2018 Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που έγινε προχτές σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Συγκεκριμένα, τράπεζα άρπαξε το σπίτι ελεύθερου επαγγελματία από το Βόλο, επειδή δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο 49.395 ευρώ που είχε πάρει το 2005. εδω 


Πέμπτη 28 Ιούνη 2018 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες μέλη σωματείων, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, απαιτώντας τη διακοπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας εργαζόμενου, που μάλιστα έχει δύο ανήλικα παιδιά. εδω

Τετάρτη 28/09/2016

Ματαιώθηκε, μετά και από τις έντονες αντιδράσεις, ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ανασφάλιστου ανάπηρου με 85% αναπηρία και γονιό παιδιού με ειδικές ανάγκες.

Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και Λαϊκών Επιτροπών της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν την αντίθεση τους στους πλειστηριασμούς και εξέφρασαν στην συμπαράσταση τους ανάπηρο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Τόνισαν ότι κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος στην κρίση και απαίτησαν την προστασία των λαϊκών οικογενειών από την κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ειρηνοδικείο στάλθηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ που παρατάχθηκε μέσα στην δικαστική αίθουσα μπροστά από την έδρα εδω


Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Μπαράζ πλειστηριασμών και καταστολής σε όσους αντιστέκονται

Βιομηχανία διώξεων για να προχωρήσει το ξεσπίτωμα των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών εδω 

Τετάρτη 23 Μάη 2018

Κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Γιάννενα πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο του νομού, με αφορμή την επιδίωξη της τράπεζας να πλειστηριάσει σπίτι εργαζόμενου, μέλους του σωματείου. Σύμφωνα με το σωματείο, η υπόθεση αφορά πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα στις 13.00 στα Δικαστήρια Ιωαννίνων, όπου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης και την Τετάρτη 23 Μάη το πρωί έξω από την εφορία. εδω

 


Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου

Στην γειτονιά κυκλοφορούν κοράκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου