Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«Μας 'θέλαν σιωπηλούς, υψώσαμε φωνή. Κερδίζει ο αγώνας για σπουδές, δουλειά, ζωή»

 
Με σύνθημα «Μας 'θέλαν σιωπηλούς, υψώσαμε φωνή. Κερδίζει ο αγώνας για σπουδές, δουλειά, ζωή» οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και του ΔΙΠΑΕ διαδήλωσαν σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, για φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές για τον λαό και δωρεάν για όλους τους φοιτητές.

Όπως τόνισαν και στη σημερινή κινητοποίηση «ο αγώνας μας χρειάζεται να στοχεύει σε όλους όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όλους όσους τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων». Άλλωστε αυτή η πολιτική «που λογαριάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές μας είναι που προχωράει και το χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία, υποβαθμίζει τα μορφωτικά μας δικαιώματα!».

Διόλου τυχαίο άλλωστε και το σύνθημα που κυριάρχησε «ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία».

«Ενώνουμε τη φωνή μας τις εκατοντάδες λαού και νεολαίας που το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στον δρόμο και βροντοφωνάξανε ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Τώρα είναι η ώρα για πολύμορφο και κλιμακούμενο αγώνα, για να γίνουμε η φωνή των νεκρών», τόνισε ο Κώστας Πιρπασόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόσφατης μαζικότατης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου του.

Το μήνυμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, που από την Τρίτη 21 Μάρτη βρίσκεται σε κατάληψη με αίτημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, μετέφερε στη συγκέντρωση ο Νίκος Ζαχαρής, φοιτητής του τμήματος Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ. 

Επίσης, το μήνυμα αλληλεγγύης των φοιτητών προς τους εργαζόμενους της Γαλλίας, που βρίσκονται σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις και τις προηγούμενες μέρες και σήμερα εκφώνησε ο Κωσταντής Νικολούδης, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής του ΑΠΘ. «Σε Ελλάδα και Γαλλία ένα είναι καθαρό, είπε χαρακτηριστικά, ότι η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, θυσιάζει την ανθρωπινή ζωή στον βωμό του κέρδους. Νίκη στους εργάτες της Γαλλίας, Victoire pour les travailleurs de France», κατέληξε.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στην κορυφή της πορείας ήταν το πανό των φοιτητών Γεωπονίας του ΔΙΠΑΕ, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με σύνθημα «Δεν είναι παραμύθι, είναι παρωδία, χωρίς δουλειά θα μείνουμε μετά την πενταετία». 

Σημειώνεται ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη των Σωματείων σήμερα στις 7 μ.μ., στο Πολυτεχνείο και στις 9 μ.μ., διοργανώνουν συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Την Παρασκευή 24 Μάρτη, συνεχίζουν με εκδήλωση που διοργανώνουν με εργαζόμενους στον ΟΣΕ και με καθηγητές, στις 6 μ.μ., στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου