Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«Φίλος»... των δουλεμπορικών


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μέρος των ανθρώπων που δουλεύουν και υποφέρουν... Ομως η ΝΔ θέλει να σας διώξει και να φέρνει με αεροπλάνα εργάτες γης και μετά να γυρίζουν στην πατρίδα τους»... Τα παραπάνω έλεγε πριν από λίγες μέρες ο Μ. Μπαλαούρας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε Πακιστανούς εργάτες γης στην Ηλεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει ελπίδες στους μετανάστες εργάτες που υποφέρουν - ειδικά στα φραουλοχώραφα της Ηλείας - ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μια πιο «δίκαιη» τάχα μεταχείριση και αξιοπρεπέστερες συνθήκες παραμονής και δουλειάς. Το πόσο ...φούμαρα είναι αυτά που λέει, δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς. Αρκεί να ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής, όταν πριν από δύο μήνες ψηφιζόταν ένας ακόμα νόμος για το «σκλαβοπάζαρο» εργατών γης, αυτήν τη φορά μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζει ότι είναι στη «σωστή κατεύθυνση». Ψηφίζοντας «παρών», ζητούσε μάλιστα ακόμα πιο ...τολμηρά μέτρα από την κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των μεταναστών εργαζομένων!

Για παράδειγμα, η αρμόδια εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη ζητούσε να πληρώνουν οι ίδιοι οι μετανάστες τα έξοδα μετακίνησής τους, να εμπλέκονται «γραφεία ευρέσεως εργασίας», δηλαδή «δουλεμπορικά» και άλλα παρόμοια.

Βέβαια, τα πράγματα τα είχε ξεκαθαρίσει ήδη ο Αλ. Τσίπρας, όταν από το βήμα της ΔΕΘ τόνιζε πως οι εργάτες γης είτε «θα γυρίσουν πίσω στις χώρες τους» είτε «θα ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία» και «δεν θα κάθονται για να παίρνουν επιδόματα».

Εκεί λοιπόν το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι απλά συμφωνεί με τη ΝΔ αλλά «επαυξάνει» και στην εκμετάλλευση των μεταναστών εργαζομένων, ανασύροντας τα πιο σάπια επιχειρήματα. Μαζί μ' αυτά, επιστρατεύει και όσο θράσος του έχει απομείνει για να παριστάνει τον «φίλο» στα πιο ευάλωτα τμήματα των εργαζομένων.

Από τέτοιους «φίλους», όμως, έχουν «χορτάσει» οι μετανάστες της Ηλείας. Ξέρουν άλλωστε καλά πως ό,τι απέσπασαν τα τελευταία χρόνια, είναι αποτέλεσμα του δικού τους οργανωμένου αγώνα, ενάντια στην πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δίνουν στους μεγαλοχωραφάδες το «ελεύθερο» να τους ξεζουμίζουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου