Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

«Ο λαός θα νικήσει» - Πλημμύρισε το κέντρο του Παρισιού


 Ο Δ. Κουτσούμπας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι

Κοινός ο αγώνας των εργαζόμενων σε Γαλλία και Ελλάδα τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι.

H δήλωση:

«Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γαλλικού λαού είναι δεδομένη. Είναι κοινός ο αγώνας σε Ελλάδα και Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, για να νικήσει τελικά ο εργαζόμενος λαός και να ανοίξει το δρόμο για το συμφέρον το δικό του και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο».

 «Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό σας»

O Δημήτρης Κουτσούμπας σε χαιρετισμό του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παρίσι τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας».

Αναλυτικά:


«Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία.

Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες!

Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

 Γ. Τασιούλας: Ο αγώνας σας είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη ζωή - Είναι και δικός μας αγώνας, είναι όλων των εργατών


Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, στη Γαλλία, βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων και του ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Γιάννης Τασιούλας μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε πως «είμαστε στο πλευρό σας, είμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνετε.

Ο αγώνας που δίνετε είναι δίκαιος, γιατί είναι αγώνας για τη ζωή, είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργατών.

Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας το όργιο καταστολής από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τις συλλήψεις που έχουν γίνει στην Ενέργεια. Όσο και αν προσπαθούν, οι εργάτες δεν θα κάνουν πίσω, οι εργάτες θα νικήσουν.

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα από τους αγώνες που δίνονται και στη χώρα μας, από τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από τις πολιτικές που ακολουθούν και όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας. Αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα το βλέπουμε και σήμερα εδώ.

Οι κυβερνήσεις μετράνε τη ζωή μας στη ζυγαριά κόστους - οφέλους. Μας βάζουν μπροστά στο δίλημμα: Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους. Απαντάμε: Ο λαός με τον αγώνα του, ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο και πρέπει να δυναμώσει αυτός ο αγώνας παντού.

Ζήτω οι εργαζόμενοι της Γαλλίας που αγωνίζονται.

Ζήτω οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται.

Είμαστε οι πολλοί και εμείς θα νικήσουμε».

6 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΣ

    Η ομιλία του στα γαλλικά.
    Πείτε μου δηλαδή τώρα ότι δεν τρολάρει τον Ζαμέ Κορωπί. Οχι πείτε μου.
    Patrinaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησε στις καρδιές των Γάλλων εργαζομένων ο Δ. Κουτσούμπας

      Διαγραφή
    2. mais, c' est qui vous etes! ("αλλά...αυτοί είστε" τώρα και στο Παρίσι)
      Μάγδα Φωτεινού

      Διαγραφή
    3. Δημητρακόπουλε, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.
      Πώς τους πετσόκοψες έτσι αλά Γαλλικά, Γενικέ;
      Luna Large

      Διαγραφή
  2. Ποιο «σατανικό» μυαλό, θέλαμε να ξέραμε, σκαρφίστηκε το επικό σύνθημα που ακούστηκε σήμερα στην συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία: «Στείλτε τον Κατρούγκαλο μια βόλτα στη Γαλλία η σύνταξη να πάει στα 73»...
    Υποκλινόμαστε
    Ατέχνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν ο Λαός σκάει μύτη και προλαβαίνει την πρωτοπορία του, να θυμάστε: Αρχίζει και χαράζει...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου