Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Μια επιλογή: ΚΚΕ!


Περίπου 400.000 νέοι άνθρωποι, μαθητές Β' και Γ' Λυκείου, αλλά και φοιτητές μικρών ετών, θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές και η ψήφος τους στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να γεμίσει με ελπίδα και αισιοδοξία τη νέα γενιά.

Αυτή είναι η ψήφος που υπολογίζουν και φοβούνται περισσότερο το σύστημα και τα κόμματά του, επειδή είναι η μόνη ανατρεπτική και πραγματικά αντισυστημική. Φάνηκε άλλωστε και στις φοιτητικές εκλογές: 20.000 φοιτητές και φοιτήτριες ανέδειξαν με την ψήφο τους πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δεν άντεξαν ούτε αυτό τα συστημικά κόμματα και τα ΜΜΕ τους!

Γι' αυτό προσπάθησαν να αμφισβητήσουν και να απαξιώσουν αυτήν τη μεγάλη νίκη των φοιτητών, «παίζοντας» σαν ...κασετόφωνα τις αστείες ανακοινώσεις της κυβερνητικής παράταξης στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ' άλλα ξελαρυγγιάζονται στα «αντιδεξιά» συνθήματα.

Οι «μόνοι τους», λοιπόν, δεν μπορούν να χωνέψουν ούτε αυτό: Οτι τόσες χιλιάδες νέοι δεν εξαγοράστηκαν, δεν εξαπατήθηκαν, δεν κρέμασαν τις ελπίδες τους στα μανταλάκια των κάθε λογής «σωτήρων». Οτι έστειλαν αδιάβαστους όσους περίμεναν πως τα αμφιθέατρα, που ζωντάνεψαν από τους αγώνες της νέας γενιάς, θα μύριζαν ξανά ναφθαλίνη.

Οι νέες και οι νέοι, φοιτητές και μαθητές, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα για το έγκλημα στα Τέμπη, ή τις αλλαγές που τους εξοντώνουν στο Λύκειο, έχουν τώρα τη δυνατότητα να εκφράσουν και στην κάλπη τη δίκαιη οργή και την αγανάκτησή τους, με ψήφο στο ΚΚΕ.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πως ψηφίζω ΓΙΑ εμένα ΜΕ εμένα πρωταγωνιστή στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για σύγχρονα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, όχι κομπάρσο στο περιθώριο, όπως τον θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, να περιμένει κάθε τέσσερα χρόνια τις κάλπες κι αυτοί να μετρούν τα κουκιά τους.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν έλειψαν οι αφορμές που κάνουν τους νέους ανθρώπους να αισθάνονται αηδία και αποστροφή για το αστικό πολιτικό σύστημα, την κοινωνία που γεννά «τέρατα», τους καπιταλιστές και το κράτος τους. Εχουν μπουχτίσει να βλέπουν τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ να σκυλεύουν πάνω σε νεκρούς, σε κατεστραμμένες περιουσίες και στο περιβάλλον, ύστερα από φυσικές καταστροφές, για το ποιος είναι ο ...λιγότερο κακός μηχανοδηγός στις ράγες της πολιτικής του κέρδους και «κόστους - οφέλους», που θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Εχουν αηδιάσει με τα φαινόμενα σήψης και παρακμής, με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, που φυτρώνουν στο έδαφος του σάπιου καπιταλισμού... Εχουν βαρεθεί αυτοί που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην αβεβαιότητα, να τους κουνούν το δάχτυλο και να τους κάνουν μάθημα περί «κρίσης αξιών».

Για ποιες «αξίες» μιλάνε; Οταν το «ιερό δισκοπότηρο», η ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου, σημαίνει για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων ατελείωτες «βάρδιες» στην ανεργία ή να τελειώνει ο μισθός πριν βγει ο μήνας, να χρυσοπληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και ό,τι άλλο δεν παρέχει το δημόσιο σχολείο;

Οταν η πολυδιαφημισμένη αστική δημοκρατία και οι αραχνιασμένοι θεσμοί της «πνίγουν» τους νεολαιίστικους αγώνες στα δακρυγόνα; Οταν ο «κόσμος της ευημερίας και της ειρήνης» είναι ο κόσμος των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και της κακοποίησης ακόμα και μικρών παιδιών; Οταν οι «πράσινες» μπίζνες τους σκοτώνουν το περιβάλλον και βάζουν τον λαό να χρυσοπληρώνει την Ενέργεια;

Απέναντι στις «αξίες» και τα «ιδανικά» του ατομισμού, του «όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται», του «ο θάνατός σου η ζωή μου», η νεολαία έδωσε και δίνει μάθημα ζωής και συλλογικότητας, αγώνα και διεκδίκησης. Σ' αυτόν τον δρόμο συναντήθηκε με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στα σχολεία και στις σχολές, στα εργαστήρια της μαθητείας και στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και στις γειτονιές. Τον ίδιο δρόμο θα συνεχίσει να βαδίζει, ακόμα πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο ανατρεπτικά, με πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ στο πλευρό της!

1 σχόλιο:

  1. Να υπάρχει ένα δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση είναι το ζητούμενο των εκλογών, τόνισε ο Πάνος Ζάχαρης, σκιτσογράφος και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Α' Αθήνας.

    Μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο κανάλι «Attica», τόνισε ότι το ΚΚΕ ήταν στους αγώνες, στους χώρους δουλειάς για να υπάρχουν κατακτήσεις των εργαζόμενων και η στάση του αυτή θα επιβραβευθεί στην κάλπη. Εκεί θα είναι και την επόμενη μέρα για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις θύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν θύμα, καθώς έγιναν παρακολουθήσεις της έδρας της ΚΕ του Κόμματος από την περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έως και την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ και ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και επιτρέπει να παρακολουθούνται οι πάντες.
    https://youtu.be/HYaVtcb660I

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου