Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Διαφορές...


«Τα συστημικά κόμματα δεν έχουν ουσιώδεις διαφορές στα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας»... Με αυτά τα λόγια «ξαναχτύπησε» ο Ευ. Βενιζέλος, αναδεικνύοντας την ουσιαστική συναίνεση που υπάρχει ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παρά τη φιλότιμη προσπάθειά τους να χαράξουν «διαχωριστικές γραμμές».

Πρόκειται για μια ακόμα δήλωση σε συνέχεια προηγούμενων, οι οποίες δεν φάνηκε να ενοχλούν κανένα από τα κόμματα που κατά τ' άλλα τσακώνονται για το ...πόσο ψηλά πετάγεται ο ψύλλος, αλλά βγαίνουν από τα ρούχα τους ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι» όταν το ΚΚΕ αποκαλύπτει την κοινή προγραμματική τους βάση.

Θυμίζουμε ότι ο Βενιζέλος είχε δώσει ερμηνεία και για τον δικομματικό τους καβγά, λέγοντας ότι ακριβώς επειδή δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, υψώνουν τους τόνους στα επιμέρους. Οσο πλησιάζουμε στις κάλπες, τέτοιες δηλώσεις αθροίζονται στα «δεν έχουμε καμιά διαφορά μεταξύ μας» (Τσαπανίδου), στα «επί των στρατηγικών επιλογών δεν υπάρχουν διαφορές» (Μπακογιάννη) κ.λπ. και επαληθεύονται από την ίδια την πείρα του λαού.

Επομένως, η πραγματική «διαφορά» δεν μπορεί να γίνει ούτε με τη στοίχιση ούτε με την ανοχή σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στις 21 Μάη, η «πραγματική διαφορά» μπορεί να γίνει μόνο με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου