Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

«Αντιπολίτευση» με ... ονοματεπώνυμο


Οπως γίνεται πάντα, η επόμενη κυβέρνηση
θα είναι η χειρότερη απ' όλες τις προηγούμενες, γιατί θα προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα σ' αυτά που έχει ήδη ψηφίσει και εφαρμόζει.

Σε πολλά απ' αυτά μαζί με τη ΝΔ είναι έτοιμοι να συμπράξουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι, όπως έγινε και στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων και το ΠΑΣΟΚ το 70%, επισφραγίζοντας τη σύγκλισή τους στην ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

Απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στο ...«υπουργείο αντιπολίτευσης», όπου «σκοτώνονται» να χωθούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στο αντιλαϊκό κράτος που «έχει συνέχεια», μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι το «αντίπαλο δέος», να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολλών, των εργαζομένων, της νεολαίας, μέσα κι έξω από τη Βουλή, όπως πάντα κάνει, απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Κι επειδή τις προάλλες πήρε το μάτι μας το εξώφυλλο της «Αυγής» να καλεί σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για «ισχυρή αντιπολίτευση», ανατρέξαμε στο παλαιότερο και πρόσφατο παρελθόν ορισμένων που εκλέχτηκαν βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δούμε και με ονοματεπώνυμο ποιοι είναι αυτοί που θα ...αντιπολιτευτούν μια πολιτική που και ο ίδιος εφάρμοσε ως κυβέρνηση και στην οποία «έβαλε πλάτη» ως αντιπολίτευση, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Εχουμε και λέμε λοιπόν...

* * *

Αποστολάκης Ευάγγελος: Πρώην υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρέθηκε με το ένα πόδι σε υπουργείο και η μεταγραφή χάλασε τελευταία στιγμή. Προεκλογικά, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βλέπει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, απάντησε πως «όλα είναι πιθανά».

Κεδίκογλου Συμεών: Υφυπουργός Παιδείας στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Με την υπογραφή του το 2013 έθεσε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ.

Τσαπανίδου Πόπη: Ηρθε με φόρα και σε μία από τις πρώτες παρεμβάσεις της διαβεβαίωσε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας, κυρίως σε σοβαρά ζητήματα»...

Μαμουλάκης Χάρης: Εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο της ΝΔ για τη μετατροπή των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο. Χαριεντιζόταν μάλιστα με τη ΝΔ για το ποιος έχει την πατρότητα του αντεργατικού σχεδίου.

Λινού Αθηνά: Την πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μητσοτάκη για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής» την περίοδο που πέθαιναν έξω από τις ΜΕΘ ασθενείς. Πρόσφατα, σε ερώτηση για το ποια στάση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει η αναθεώρηση του άρθρου 16 από την ΝΔ, απάντησε «εξαρτάται»... Λίγες μέρες μετά, ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ανοιχτή την πόρτα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο...

Σπίρτζης Χρήστος: Υπουργός Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ολοκλήρωσε την εξαγορά της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» από την ιταλική εταιρεία, προωθώντας την απελευθέρωση του σιδηροδρόμου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν μηνύσει.

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη): Εισηγήτρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Ως επίσημη καλεσμένη στα εγκαίνια του «έργου», απόλαυσε τα ευχαριστήρια του Λάτση στον Σαμαρά, στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα...

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα: Υπουργός στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο 1ο μνημόνιο, υφυπουργός στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ., υπουργός στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Γεροβασίλη Ολγα: Λίγες μέρες πριν τις εκλογές δήλωνε πως είναι «πολύ φυσιολογικό πρώην χρυσαυγίτες να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ»... Τον Ιανουάριο του 2019, που τα ΜΑΤ έδερναν διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και τραυμάτιζαν βουλευτή του ΚΚΕ και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ, έλεγε ότι ...«οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά» και πως «τα χημικά είναι πιο ήπιο μέσο αντιμετώπισης καταστάσεων».

Τόλκας Αγγελος: Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011, στην κυβέρνηση του 1ου μνημονίου δηλαδή.

Τζάκρη Θεοδώρα: Μαζί με Α. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη και Θ. Πλεύρη, είναι από αυτούς που έχουν υπερψηφίσει 3 στα 3 μνημόνια.

Αχτσιόγλου Εφη: Υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έφερε τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων. Ηταν τότε που ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε για την τροπολογία στη Βουλή πως «ερχόμουνα και δεν κρατιόμουνα για να την υπερψηφίσω»! Αργότερα πήρε υπό την κηδεμονία της τον προηγούμενο νόμο του Βρούτση (της ΝΔ) για τον κατώτατο μισθό, που έκτοτε βαφτίστηκε «νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου»!

Τσακαλώτος Ευκλείδης: Υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αρχιτέκτονας της παράδοσης των «κόκκινων» δανείων στα funds και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών...

Κόκκαλης Βασίλης: Προέρχεται από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Πολάκης Παύλος: Υφυπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εγκαινίασε το πρώτο νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη!

Δούρου Ρένα: Περιφερειάρχης Αττικής όταν καιγόταν το Μάτι και πνιγόταν η Μάνδρα, αποκαλύπτοντας τη δολοφονική επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει τον λαό. Τελευταία πράξη της ως περιφερειάρχη ήταν να επεκτείνει τον ΧΥΤΑ Φυλής με τη συμφωνία όλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, πλην ΚΚΕ...

Δραγασάκης Γιάννης: Σχολιάζοντας προεκλογικά την τοποθέτηση Βορίδη ότι δεν βλέπει και μεγάλες διαφορές στα φορολογικά μέτρα που προτείνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, είπε: «Χαίρομαι, αυτή είναι η σωστή απάντηση! Είναι εργαλεία πολιτικής αυτά...».

Παππάς Νίκος: Υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μοίρασε την τράπουλα στους νέους μιντιάρχες, απαντώντας στο ΚΚΕ ότι «τα media είναι για γερά πορτοφόλια». Σε συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν αποκαλούσε φιλικά «Μπίμπη» τον χασάπη του Παλαιστινιακού λαού Μπ. Νετανιάχου.

Μουζάλας Ιωάννης: Υπουργός Μετανάστευσης και αρχιτέκτονας του αίσχους της Μόριας. Η απαράδεκτη δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας για το Μεταναστευτικό υπογράφηκε όταν ήταν υπουργός και την εφαρμόζει βέβαια και η ΝΔ.

Ραγκούσης Γιάννης: Μόνο ΠΑΣΟΚ... Μνημονιακός υπουργός την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τσίπρας Γιώργος: Θιασώτης της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, απλά χωρίς τον Μητσοτάκη...


Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου