Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ έχουν αρχίσει να καταφτάνουν πλήθος μηνυμάτων από Κομμουνιστικά και Εργατικά από όλο τον κόσμο που χαιρετίζουν τη σημαντική αύξηση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά και δηλώνουν τη στήριξή τους μπροστά στις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη.

Το ΚΚ Τουρκίας με επιστολή της ΚΕ συγχαίρει όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ για το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα και αναφέρει: «Πριν από τις εκλογές, το ΚΚΕ κάλεσε τον ελληνικό εργαζόμενο λαό να απαντήσει στο ερώτημα: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας; Οι Έλληνες εργαζόμενοι που είπαν "οι ζωές μας" συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και έδωσαν το δικαίωμα σε 26 υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ να εκπροσωπηθούν στη Βουλή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΚΕ θα βγει από τη νέα εκλογική διαδικασία ακόμα πιο δυνατό».

Το ΚΚ Μεξικού τονίζει στην επιστολή του: «Η αύξηση των ψήφων για το ΚΚΕ δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νεολαίοι το αναγνωρίζουν ως τον μοναδικό αντίπαλο του συστήματος, ως αντίπαλο του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του που είναι σαν τη Λερναία Ύδρα [...] ενώ η μόνη έκφραση των εργαζομένων, των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και την πάλη για το σοσιαλισμό στη Βουλή των Ελλήνων και θα αποτελέσουν μεγάλο στήριγμα στον καθημερινό αγώνα του προλεταριάτου και των λαϊκών στρωμάτων στους δρόμους ενάντια στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια».

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας «στέλνει τις καλύτερες ευχές στην ηγεσία και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ενεργής συμμετοχής στους αγώνες του λαού και ξεκάθαρης πολιτικής γραμμής με αρχές. Τα αποτελέσματα αυτά για το ΚΚΕ προσφέρουν μεγάλες προοπτικές για τη μελλοντική ταξική πάλη και θα ενισχύσουν την αποφασιστικότητα για τις άμεσες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Αντίστοιχα το ΚΚ Ιρλανδίας αφού συγχαίρει το ΚΚΕ, τονίζει «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας συμφωνεί με την ανάλυση του ΚΚΕ για την ανάγκη σταθερής αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό και σε εκείνες τις ρεφορμιστικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό και να τον κάνουν πιο "δίκαιο". Η ασυμβίβαστη αντίστασή σας στον καπιταλισμό και τον ρεφορμισμό είναι ο σωστός δρόμος για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, της υπόθεσης του σοσιαλισμού».

Το ΚΚ στη Δανία με επιστολή της ΓΓ Ρίκε Κάρλσον αναφέρει: «Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ, η επιμονή σας στην αλήθεια τελικά ανταμείφθηκε. Το ΚΚΕ είναι το πρότυπο κόμμα της εργατικής τάξης στην Ευρώπη. Το ΚΚΕ αποτελεί τεράστια έμπνευση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τον κόσμο και να φροντίσουμε την ανθρωπότητα. Ο σοσιαλισμός είναι ο δρόμος. Συγχαρητήρια για το εκλογικό σας αποτέλεσμα. Συνεχίστε την επιτυχία».

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν σημειώνει πως το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην τεράστια δουλειά του Κόμματος, του σημαντικού πρωτοπόρου ρόλου του μέσα στα συνδικάτα, στη φοιτητική και εργαζόμενη νεολαία, στα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα, που έχει αυξήσει το κύρος των κομμουνιστών και εύχεται νέες επιτυχίες στο ΚΚΕ.

Με ποικίλους τρόπους, δημοσιεύματα σε εφημερίδες, ιστοσελίδες, αναπαραγωγή των ελπιδοφόρων αποτελεσμάτων κ.ά. εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους και τη στήριξή τους το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, το ΚΚ Βενεζουέλας, το ΚΚ Σουαζιλάνδης, το ΚΚ Φινλανδίας, η Κομμουνιστική Οργάνωση Γερμανίας, το Ιταλικό ΚΚ, το Επαναστατικό Κόμμα - Κομμουνιστές (Γαλλία), το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (JVP) της Σρι Λάνκα, η Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) κ.ά.

2 σχόλια:

  1. Νέα μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, καταφτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζοντας τη σημαντική αύξηση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά και δηλώνουν τη στήριξή τους μπροστά στις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη.

    Ο ΓΓ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (JVP) της Σρι Λάνκα, Τίλβιν Σίλβα, σε επιστολή του αναφέρει: «Εκφράζουμε τα πιο ενθουσιώδη συγχαρητήριά μας στο ΚΚΕ για την αυξημένη εκλογική του στήριξη και τον αριθμό των βουλευτών που εξέλεξε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Η αυξημένη εκλογική στήριξη αντανακλά την εμπιστοσύνη του λαού στο ΚΚΕ, το οποίο έχει προτείνει γενναία και σταθερά τη Σοσιαλιστική Εναλλακτική ως τη μόνη λύση για τη σημερινή κρίση. Είμαστε βέβαιοι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα συνεχίσει να αποκτά πολλά σημαντικά επιτεύγματα και να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς σε όλους τους τομείς. Πιστεύουμε επίσης ότι η επιτυχία σας θα εδραιώσει τη σχέση μεταξύ των δύο κομμάτων μας, βασισμένη στην αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, ανταλλάσσοντας τακτικά τις εμπειρίες μας στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε καλύτερες κοινωνίες για τους λαούς μας».

    Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Σουηδίας σημειώνει: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας συγχαίρει το ΚΚΕ για την επιτυχία του στις βουλευτικές εκλογές. Η ελπίδα και η ευχή μας είναι ότι το ΚΚΕ θα αποκομίσει περαιτέρω επιτυχίες στις επερχόμενες δεύτερες εκλογές. Οι προοπτικές της ελληνικής εργατικής τάξης είναι συνδεδεμένες με την πρόοδο και την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αλλά και η επιτυχία του ΚΚΕ αποτελεί έμπνευση για τους κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο, ενθαρρύνοντας και επιβεβαιώνοντας τον αγώνα τους».

    Ο Βίκτορ ντε Τζιοβάνι, ΓΓ του ΚΚ Μάλτας σε επιστολή του υπογραμμίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα για την άνοδο που σημείωσε το ΚΚΕ στις γενικές εκλογές του Μαΐου του 2023 και εύχεται περισσότερες επιτυχίες αν προκηρυχθούν νέες εκλογές. Οι κομμουνιστές εδώ στη Μάλτα προεξοφλούν ότι το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε θα ενισχύσει τους αγώνες του ΚΚΕ: Προς το συμφέρον της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, για μια πιο δίκαιη κοινωνία και την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, αλλά και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς και καπιταλιστικούς πολέμους, που διεξάγονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

    Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας με επιστολή της «στέλνει τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή και σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ με την ευκαιρία της εκλογικής επιτυχίας της περασμένης Κυριακής. Τα σημαντικά κέρδη σε ψήφους και κοινοβουλευτικές έδρες μαρτυρούν τη σωστή πολιτική, το πρόγραμμα και τη στρατηγική του ΚΚΕ. Είναι όμως και αποτέλεσμα των μεγάλων προσπαθειών των μελών και των αγωνιστών, οι οποίες εντάθηκαν και πάλι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Όποιος κι αν σχηματίσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, αυτή θα είναι και πάλι μια αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση του κεφαλαίου. Ακόμα πιο σημαντική ήταν η ενίσχυση του ΚΚΕ, το οποίο θα είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Το ΚΚΕ είναι η δύναμη της ταξικής πάλης για το σοσιαλισμό. Η εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ αποτελεί θετικό μήνυμα και σε διεθνές επίπεδο. Ενισχύει τις μαρξιστικές-λενινιστικές δυνάμεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μεταξύ των οποίων το ΚΚΕ δικαίως θεωρείται από πολλές απόψεις φωτεινό παράδειγμα. Χαιρόμαστε μαζί σας για τη μεγάλη σας επιτυχία και είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΚΕ θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό στους επερχόμενους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2
      Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ αναφέρει: «Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για τα αποτελέσματα που πέτυχε το κόμμα σας στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα σας στις 21 Μαΐου, τα οποία θεωρούμε ότι έχουν μεγάλη σημασία για τους αγώνες που διεξάγουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός. Οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα σας διεξάγονται σε μια ιδιαίτερα σοβαρή στιγμή στον κόσμο, στην οποία γίνονται σημαντικοί αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των πιο βαθιών προσδοκιών τους, καθώς και ενάντια στην επιθετική κλιμάκωση του ιμπεριαλισμού. Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία στη μάχη για τις νέες βουλευτικές εκλογές και στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων και του λαού».

      Το Επαναστατικό Κόμμα-Κομμουνιστές (Γαλλία) επισημαίνει σε επιστολή του: «Χαιρόμαστε με τα αποτελέσματα του κόμματός σας στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, 127.000 νέοι ψήφοι και 11 περισσότεροι βουλευτές, αυτό είναι μια μεγάλη ώθηση για τους εργαζόμενους της Ελλάδας. Τα καλά ποσοστά του ΚΚΕ στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα νησιά (Ζάκυνθος, Λέσβος, Κεφαλονιά και Σάμος), η άνοδος σε 12 από τις 13 περιφέρειες, σηματοδοτούν τη βελτίωση του συσχετισμού δυνάμεων για το εργατικό κίνημα. Αυτό θα είναι χρήσιμο στους αγώνες που έρχονται, με όσα ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, με τη σύμπραξη της μελλοντικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης, όποια κι αν είναι αυτή. Το Επαναστατικό Κόμμα-Κομμουνιστές σας συγχαίρει για αυτά τα αποτελέσματα που φέρνουν βάλσαμο στις καρδιές όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων της χώρας μας και πολλών άλλων».
      902

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου