Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ: Εσύ πόσα μνημόνια έχεις ψηφίσει;


Ας δούμε ποια θα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «αναβαπτισμένης προοδευτικής παράταξης». Το ΠΑΣΟΚ έρχεται και η... δεξιά τρέμει, με στοιχεία και ονόματα…

Ας δούμε ενδεικτικά ορισμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Ανδρουλάκης Νίκος: Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προβάλλεται ως κάποιος που «δεν έχει δοκιμαστεί». Ίσως γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 2013 -περίοδο που το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε με τη ΝΔ και από κοινού τσάκιζαν τον ελληνικό λαό- δεν ήταν αυτός αλλά κάποιος άλλος συνονόματος που του έμοιαζε. Οι συγκλίσεις του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές της ΝΔ έφτασαν στο σημείο το ΠΑΣΟΚ να έχει υπερψηφίσει ακόμα και νομοσχέδια για τις παρακολουθήσεις, που αργότερα αξιοποιήθηκαν για τη συγκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και το predator.

Μιχαηλίδης Σταύρος: Μεταγραφή αεροδρομίου, την τελευταία στιγμή από τη Χίο. Ο Σταύρος Μιχαηλίδης μέχρι τον Μάρτη του 2023 (σχεδόν δύο μήνες πριν γραφτεί αυτό το κείμενο δηλαδή) ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Παπανδρέου Γεώργιος: Πρώην πρωθυπουργός, εκλεγμένος το 2009. Η κυβέρνησή του έφερε το πρώτο μνημόνιο το 2010, το οποίο ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. (στελέχη τότε του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν οι Βορίδης, Πλεύρης, Καρατζαφέρης, Βελόπουλος). Σε όλες τις κρίσιμες φάσεις ανέλαβε ακόμα και προσωπικά ο ίδιος να στηρίξει το σύστημα και τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου ανεξαρτήτως του ποιος ήταν στο τιμόνι της διακυβέρνησης.

Αποστολάκη Ελένη (Μιλένα): Μεγάλη ιστορία στην «προοδευτική παράταξη» του τόπου. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Από τον Σεπτέμβρη του 2010 μέχρι τις 17 Ιούνη του 2011 ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου το 2009, ψηφίζοντας το 1ο μνημόνιο το 2010.

Αχμέτ Ιλχάν: Δυσκολευτήκαμε να καταγράψουμε χρονιά τη χρονιά την πολιτική διαδρομή του συγκεκριμένου βουλευτή. Ανήκει στην «ολιγομελή ομάδα» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχει καταφέρει να μην ψηφίσει κάποιο μνημόνιο. Πάντα πιστός στις απόψεις του, ανεξάρτητα από το σε ποιο κόμμα ήταν. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2004. Στη συνέχεια, πολιτεύτηκε στις εκλογές του Μάη του 2012 με τη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη. Στις εκλογές του Ιούνη του 2012 που έγιναν με λίστα, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, χωρίς να εκλεγεί. Επανεκλέχθηκε Βουλευτής τον Σεπτέμβρη του 2015 με το Ποτάμι.

Τον Ιανουάριο του 2017, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και εντάχθηκε σε αυτήν που τότε είχε δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ («Δημοκρατική Συμπαράταξη»). Στις εκλογές του Ιούλη 2019 επανεξελέγη βουλευτής Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Μιλάμε για εχέγγυα «σταθερής» αντιπολίτευσης…

Γερουλάνος Πάυλος: Δεν θα μπορούσε να λείπει και η παλιά φρουρά στελεχών. Έχει ψηφίσει το 1ο και το 2ο μνημόνιο (μαζί με τη Νέα Δημοκρατία τότε).

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα: Έχει ψηφίσει και αυτή το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Επίσης, έχει αποκτήσει πείρα στην αντιπολίτευση στην ΝΔ, μιας και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική της θητεία, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το 70% των νομοσχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις): Έχει διατελέσει υφυπουργός Εσωτερικών από τον Ιούνη του 2011 έως τον Μάη του 2012. Καθόταν στα ίδια κυβερνητικά έδρανα με τον Μ. Βορίδη, τον Αδ. Γεωργιάδη. Τρέμει η «δεξιά»…

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας: Εχθές, στο 902.gr γράψαμε ότι είναι ελάχιστοι οι βουλευτές που έχουν ψηφίσει και τα 3 μνημόνια. Δεν αναφέραμε ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Συμπερασματικά: Από τους 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι 10 έχουν ψηφίσει μνημόνια. Από αυτούς που δεν έχουν ψηφίσει μνημόνια, οι 7 έχουν ψηφίσει το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ στην προηγούμενη κοινοβουλευτική τους θητεία. Πολλοί είναι φυσικά και οι νεοεκλεγέντες. Μια ματιά να ρίξει κανείς στο βιογραφικό τους, καταλαβαίνει ότι είναι άνθρωποι με «βαριά» ιστορία στους μηχανισμούς αυτοδιοίκησης, είναι στελέχη επιχειρήσεων, πρώην στελέχη άλλων κομμάτων, έχουν διατελέσει σύμβουλοι Υπουργείων κ.λπ.

Τέλος τα αστεία. Είτε το «νέο» ΠΑΣΟΚ είτε το «παλιό». Είτε το «ορθόδοξο» είτε το «καθολικό», όπως φαίνεται και από τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, είναι έτοιμο να «τιμήσει» την ιστορία του. Να συμβάλει -και από τη θέση της αντιπολίτευσης- στη συναίνεση σε μια πολιτική που θα τσακίζει τον λαό και τη νεολαία.

Αυτό έκανε την περίοδο διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας (2019-2023), ψηφίζοντας σχεδόν το 70% των νομοσχεδίων που έφερνε ο Μητσοτάκης!

Αυτό έκανε, όμως, και την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), στηρίζοντας και τότε σχεδόν το 70% των νομοσχεδίων που έφερναν οι Τσίπρας-Καμμένος...

Κάτι μας λέει ότι το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και στην επόμενη θητεία της αντιλαϊκής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος επιχειρήματος που να μπορεί να πείσει κάποιον για το αντίθετο!

ΚΚΕ πιο δυνατό στις 25 Ιούνη! Η μόνη λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου