Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Συνεχίζεται η εμπλοκή με τις ευλογίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ


Συνεχίζεται η επικίνδυνη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα ακριβώς που μια σειρά από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα φροντίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Χαρακτηριστικά, στον δρόμο που χάραξαν όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα αστικά κόμματα και μορφώματα, προχτές, Τρίτη, διεξήχθη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκαφών της U.S. Air Force (USAF). Μια δραστηριότητα που προετοιμάζει την Πολεμική Αεροπορία για επιχειρήσεις και αποστολές μακριά από τις βάσεις της, ενώ και επισήμως σκοπός της ήταν «η εκπαίδευση και η συντήρηση των πληρωμάτων των αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες εναέριου ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling - AAR) ημέρα και νύχτα».

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στη συνεκπαίδευση με 50 εξόδους αεροσκαφών F-16 και η USAF με 2 εξόδους αεροσκαφών KC-135 της 134 AirRefuelingWing που έχουν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, στην πορεία μετατροπής ολόκληρης της χώρας σε ένα απέραντο πεδίο «φιλοξενίας» αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Από την άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού
Από την άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού

Αλλωστε, επιβεβαιώνοντας ότι η εν λόγω βάση, εν μέσω κλιμάκωσης στο Ουκρανικό, έχει αναβαθμιστεί στον ευρωατλαντικό καταμερισμό, «φιλοξενεί» εκεί και 8 UAV MQ-9 Reaper της USAF, μαζί με το προσωπικό υποστήριξής τους (από την 717 Expeditionary Attack Squadron). Εχουν εμβέλεια έως 1.800 χιλιόμετρα και αυτονομία 40 ώρες πτήσης. Μπορούν έτσι να επιχειρούν σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατ. Ευρώπη και πάνω από την Ουκρανία, μια ανάσα από Ρωσία και Λευκορωσία, μεταδίδοντας π.χ. άμεσα εικόνα σε αμερικανοΝΑΤΟικά και ουκρανικά στρατηγεία και διοικήσεις για τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολα αυτά ως συνέπεια του «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ που εγκαινιάστηκε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, και των «επικαιροποιήσεων» της Συμφωνίας για τις Βάσεις που ετοιμάστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν και υλοποιούνται επί ΝΔ, ενώ στο προεκλογικό ρεπερτόριο της κοκορομαχίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των παραφυάδων τους απουσιάζει κάθε αναφορά σε αυτά τα φλέγοντα για τον λαό ζητήματα, δείγμα και αυτό της στρατηγικής τους σύμπλευσης στις στρατηγικές προτεραιότητες των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις, από 13 έως 16/6, συμμετείχαν στη διακρατική άσκηση «ADRION 23» που διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Τάραντα, στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, μετείχαν με πυραυλάκατο, με προσωπικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της άσκησης επί ιταλικής φρεγάτας, καθώς και με Κινητή Ομάδα Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που εδρεύει στη Σούδα.

Από την άσκηση «ADRION 23»
Από την άσκηση «ADRION 23»

Σε μια ευρύτερη κινητοποίηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ μετείχαν επίσης ναυτικές μονάδες από την Αλβανία, την Ιταλία και την Κροατία, καθώς και προσωπικό από το Μαυροβούνιο και την Σλοβενία σε σύνθετα αντικείμενα, όπως επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης, γυμνάσια πυρών επιφανείας κ.λπ.

Τις ίδιες μέρες, ερχόμενα από τη Μαύρη Θάλασσα και με κατεύθυνση την Ταρτούς της Συρίας, η ρωσική φρεγάτα «Gorshkov» και το φορτηγό πλοίο «Pizhma» μετείχαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που συντόνισαν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ανοιχτά της Καλύμνου. Η συμμετοχή των ρωσικών πλοίων επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό Λιμενικό.

Ολα αυτά, ενώ «ποδαρικό» στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ αναμένεται να κάνει το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» των ΗΠΑ, που προγραμματίζεται να ελλιμενιστεί στη Σούδα της Κρήτης στις αρχές Ιούλη, σε άλλο ένα δείγμα της συσσώρευσης στη χώρα φονικών μέσων πρώτης γραμμής μιας σειράς αντίπαλων δυνάμεων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας. Δεν περνά απαρατήρητο ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, μήκους 337 μέτρων, ύψους 76 μ., με 25 καταστρώματα και με δυνατότητες φιλοξενίας 4.539 ατόμων πληρώματος, έχοντας στόχο την ενίσχυση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου