Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Προσπερνάμε κάθε εμπόδιο, φτάνουμε στην κάλπη και ρίχνουμε ΚΚΕ «δαγκωτό»


Η ώρα των εκλογών έφτασε και κάθε ψήφος θα αποδειχτεί πολύτιμη για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να επανεκλεγούν οι κομμουνιστές βουλευτές, για να είναι το βράδυ της Κυριακής πιο δυνατός ο λαός, πιο φωτεινή η ελπίδα για την επόμενη μέρα απέναντι σε αυτά που επιφυλάσσουν για τον λαό. Για να χαμογελάσουμε ξανά! Σε αυτήν την υπόθεση δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος. Να φτάσει ο καθένας και η καθεμία με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια. Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν πράξη, «κινώντας γη και ουρανό», πολλοί και πολλές που για διάφορους λόγους βρίσκονται μακριά από την περιοχή που ψηφίζουν, δηλαδή οι ετεροδημότες, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν αλλού από τον τόπο κατοικίας, οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους, συνταξιούχοι που έχουν πάρει τα εγγόνια και έχουν πάει στο χωριό για καλοκαίρι κ.ο.κ.

Ετσι δεν θα περάσει και η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ που απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστικές διευκολύνσεις σε εργαζόμενους και φοιτητές ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Θα δοθεί αποφασιστική απάντηση και σε όσους νομίζουν πως με πρόστιμα θα ανακόψουν τη δράση του ΚΚΕ και την απήχηση των θέσεών του σε ευρύτερο κομμάτι κόσμου.

Αυτήν την ψήφο θα την βρούμε δίπλα μας την επόμενη μέρα

Ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με μερικούς από τους παραπάνω, που φέρνοντας τον κόσμο ανάποδα την Κυριακή, θα φτάσουν στην κάλπη με κάθε μέσο για να μη λείψει καμιά ψήφος από το ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης δουλεύει ως ξενοδοχοϋπάλληλος στην Κω. Για την εκλογική μάχη, μας σημειώνει ότι «έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς τους νέους εργαζόμενους διότι, πλέον, είναι ξεκάθαρο το ποιο κόμμα θα ασκήσει τη μοναδική ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που θα εξαπολύσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ».

Μας εξηγεί ότι, αντιλαμβανόμενος τα παραπάνω, κατάφερε να κατοχυρώσει διπλό ρεπό ώστε να μετακινηθεί και στις 25 Ιούνη να ρίξει ΚΚΕ. «Ξέρω πως αυτήν την ψήφο θα την βρω δίπλα μου την επόμενη μέρα και έχουμε πραγματικά ανάγκη ένα πιο δυνατό ΚΚΕ», συμπληρώνει.

Η Χριστίνα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια ενώ παράλληλα δουλεύει ως σερβιτόρα στην Αθήνα. Μας ενημερώνει ότι στις 25 Ιούνη «θα κατέβω αυθημερόν στην πόλη μου που βρίσκεται στο νομό Ηλείας να ψηφίσω ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει για τις ανάγκες μας». Στη συνέχεια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσα να λείψω από το κάλεσμα του Κόμματος, θα πήγαινα ακόμη και με τα πόδια...».

Αλλά και πολλοί μουσικοί αυτήν την περίοδο ταξιδεύουν για συναυλίες, όπως ο Πάνος και ο Φίλιππας, που στις 24 Ιούνη παίζουν στη Λιόν. Μάλιστα, όπως μας αναφέρουν, είχαν κλείσει τα εισιτήρια επιστροφής για τις 26 Ιούνη, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές. «Κινήσαμε γη και ουρανό για να μετακινηθούμε εμείς, τα μουσικά όργανα, με επιπλέον ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση», σημειώνουν, για να προσθέσουν ότι «μετά από πολλές συνεννοήσεις, πετάμε στις 5 το πρωί της Κυριακής 25 Ιούνη από Λιόν - Σαντορίνη και από Σαντορίνη - Αθήνα, για να μη χαθεί καμία ψήφος, ο λαός και το κόμμα του, το ΚΚΕ, να βγει ακόμα πιο δυνατό, ακόμη πιο δυνατοί εμείς στις 26 Ιούνη».

Αξίζει χίλιες φορές

Στο εξωτερικό βρίσκεται και ο Δημήτρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Συγκεκριμένα στη Γερμανία για να φυλάει τα εγγονάκια του. «Στις 25 Ιούνη θα έρθω αεροπορικώς στην Αθήνα και κατευθείαν στο Μενίδι για να μη χαθεί η ψήφος μου από το ΚΚΕ», υπογραμμίζει. Τονίζει ακόμα ότι «όταν το Κόμμα δίνει μάχες κόντρα σε "θεούς και δαίμονες", δεν υπήρχε περίπτωση να απουσιάζω. Αν αποφασίσουμε να πάμε στην κάλπη όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Ειδικά τώρα που το ΚΚΕ μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα. Δεν έχουμε δικαίωμα να το στερήσουμε με την αποχή μας». Τέλος, σημειώνει ότι «την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην κάλπη, για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ».

«Σε αυτήν τη μάχη που δίνουμε όλους αυτούς τους μήνες για να φτάσει το Κόμμα μας ακόμα πιο ψηλά, θα μου ήταν αδιανόητο να λείπω και να μη ρίξω το δικό μου κόκκινο ψηφοδέλτιο στην κάλπη!», μας αναφέρει από την πλευρά της η Μαρία, επίσης συνταξιούχος. «Είχα να ξεπεράσω πολλά εμπόδια που σε άλλους φάνταζαν αντικειμενικά, αξεπέραστα», τονίζει. Κάποιοι μάλιστα μας είπε ότι την ρωτάνε «αξίζει τόσος κόπος για μια ψήφο;». «Αξίζει χίλιες φορές», μας απάντησε και συνέχισε: «Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος! Γιατί ακόμα και μια ψήφος στις εκλογές κρίνει το αποτέλεσμα, το ποσοστό που θα πάρει το Κόμμα μας! Μα, λέω σε άλλους να ψηφίσουν ΚΚΕ και δεν θα το ψηφίσω εγώ;».

«Αφήστε», συνεχίζει, «που στις εκλογές στις 21 Μάη χάσαμε την έδρα στο νησί. Πάω λοιπόν στην πόλη μου, τη Μυτιλήνη, για να βγάλουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Λέσβο! Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει να είναι δυνατός ο λαός! Γιατί η δύναμη του ΚΚΕ είναι η δική μας δύναμη, επιστρέφει σε εμάς, ενισχύει τους αγώνες μας! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα νέα παιδιά».

Το δικό του ταξίδι προς την Κέρκυρα θα κάνει, όπως μας λέει, και ο Γιώργος, τεταρτοετής φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ. Μας επισημαίνει πως το κόστος διαβίωσης για έναν φοιτητή «είναι πολύ μεγάλο και αφορά ακόμη και καθημερινές ανάγκες. Είναι φυσικό, επομένως, μια δεύτερη συνεχόμενη μετακίνηση μέσα σε έναν μήνα στον τόπο καταγωγής μας να είναι πολύ δύσκολη». Προσθέτει ότι ειδικά αυτήν την περίοδο, «προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στην εξεταστική που διεξάγεται σε μικρό χρονικό διάστημα». Παρ' όλα αυτά μας τονίζει ότι «οι πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες διαμορφώνουμε κλίμα αλληλεγγύης, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, οργανώνουμε το διάβασμά μας για να προσπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να μη χαθεί ούτε μια κόκκινη ψήφος, να ξαναχαμογελάσει η νέα γενιά με πιο δυνατό ΚΚΕ, στήριγμα στους αγώνες για τη ζωή που της αξίζει».

 Ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με ανθρώπους που την Κυριακή θα φτάσουν με κάθε μέσο στο εκλογικό τμήμα ώστε να πέσει η «κόκκινη» ψήφος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου