Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο Δ. Κουτσούμπας καλεσμένος του Κ. Μαλιάτση σε ένα ανατρεπτικό podcast


Καλεσμένος του Κώστα Μαλιάτση βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ένα ανατρεπτικό Podcast, στο πλαίσιο των επεισοδίων του Roast Cast.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε σε ερωτήσεις για τη ζωή του, σε «κλισέ» και στερεότυπα γύρω από το ΚΚΕ, αλλά και τι σηματοδοτεί η αντιπολίτευση του ΚΚΕ απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

«Τι να πούμε, ναι; Να πούμε “ναι” στους πλειστηριασμούς; Το “όχι” είναι μεγάλη κουβέντα. Είπαμε “όχι” στους φασίστες, στους Γερμανούς κατακτητές. Ο ελληνικός λαός είπε “όχι”, πάλεψε για να φύγει ο φασισμός, να φύγει ο Χίτλερ, ο ναζισμός που ήρθε και κατέκτησε την πατρίδα μας. Τι έπρεπε να λέει; Ναι; “Όχι” είπε ο λαός στον Πολυτεχνείο, για να πέσει η χούντα. Αυτά τα μεγάλα “όχι” έκαναν τα μεγάλα ναι. Γιατί όταν λες ένα “όχι” είναι και μεγάλο “ναι” σε κάτι άλλο. Λες “όχι” στους πλειστηριασμούς κατοικίας και μαγαζιών και λες “ναι” στο να έχει στέγη ο κάθε νέος, η κάθε νέα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας στο κλισέ ότι «το ΚΚΕ λέει σε όλα “όχι”».

Στη συζήτηση αναδείχθηκε επίσης τι σημαίνει η λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως από τις 22 Μάη μέχρι σήμερα το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει στην αποτροπή δεκάδων πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και μικρομάγαζων, σε κινητοποιήσεις και απεργίες για μέτρα προστασίας και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς, με πιο εμβληματική τη μετατροπή σε υποχρεωτική της ΣΣΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος μετά το εργοδοτικό έγκλημα με θύμα έναν νεκρό εργάτη, στη στήριξη του αγώνα των κατοίκων στην Καλαμιά Κοζάνης κ.ά.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε επίσης στο πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων, τονίζοντας ότι παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα, που καλούνται οι αρμόδιες αρχές να απαντήσουν με σαφήνεια.

Ολόκληρο το επεισόδιο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/L8lZbR0SKWA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου