Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Απαιτεί προσλήψεις προσωπικού και όχι ξεσπίτωμα το καλοκαίρι


Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε στο Πυροσβεστικό Σώμα άλλη μια μεγάλη αναστάτωση που οφείλεται στον νόμο 4622/2020: Δεκάδες συνάδελφοι μετατέθηκαν σε Υπηρεσίες νησιών, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια του νομού τους, για να καλύψουν χρονίζοντα κενά.

Οι μετακινήσεις αυτές, πέραν των προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν στους συναδέλφους, δημιουργούν τόσα υπηρεσιακά προβλήματα όσα υποτίθεται ότι καλούνται να λύσουν, εφόσον αλλού μπαλώνουν κι αλλού ξηλώνουν... Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν σε καμία Υπηρεσία της Ηπείρου. Οι μετακινήσεις δημιουργούν νέα προβλήματα στις Υπηρεσίες, που αποψιλώνονται από προσωπικό. Ολοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα πηγάζει από τις πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, με αρνητικές συνέπειες τόσο για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία του λαού όσο και για το ίδιο το ΠΣ και το προσωπικό του, αφού καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να καλύψει με προσλήψεις τα υπηρεσιακά κενά που δημιουργούνταν διαχρονικά.

Η ΕΑΚΠ είναι η μόνη παράταξη που σταθερά φωνάζει και αγωνίζεται για την πλήρη κατάργηση του προαναφερθέντος νόμου και την επαναφορά του αμετάθετου, το οποίο αποτέλεσε την πιο σημαντική επιτυχία της συνδικαλιστικής δράσης των πυροσβεστών στη χώρα μας. Δυστυχώς η Ομοσπονδία, αλλά και η πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσής μας, κάνουν ό,τι μπορούν για να παγιωθεί ο Νέος Κανονισμός Μεταθέσεων. Παλιότερα μιλούσαν για "διόρθωση" του νόμου. Τώρα διακινούν ελπίδες για επιπλέον προσλήψεις στο Σώμα, οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιούνται, με συνέπεια τα πραγματικά οργανικά κενά να συνεχίζουν να διευρύνονται».

Η ΕΑΚΠ καταγγέλλει τη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βάζει πλάτη στην πολιτική που ξεσπιτώνει τους πυροσβέστες, και καταλήγει: «Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" εξακολουθεί να αγωνίζεται για την κατάργηση του νόμου 4622/2020 και καλεί όλους τους συναδέλφους να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Ενα Πυροσβεστικό Σώμα σύγχρονο, με πιο ασφαλές και αξιοκρατικό περιβάλλον για τους πυροσβέστες και πιο αποτελεσματικό για τους πολίτες.

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου