Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ολοι στη μάχη, γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός την επόμενη μέρα


Στο κατάμεστο μεζεδοπωλείο «Ρουμπαγιάτ» στην Αργυρούπολη οι ΚΟ Ελληνικού και Αργυρούπολης του ΚΚΕ διοργάνωσαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου σύσκεψη με θέμα «100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός» με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιούνη, που είναι το κατά πόσο σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός θα επιλέξουν να δώσουν συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, επιλέγοντας να στηρίξουν ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα που ουσιαστικά θα παίζει ρόλο «συμπολίτευσης» και θα στηρίζει αυτήν την πολιτική, ή θα ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να έχουν περισσότερες κατακτήσεις, για να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο, μια προοπτική προς όφελος των ίδιων.

Αναφερόμενη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η ομιλήτρια χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό, σε εργατικές και λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, την αύξηση του ποσοστού του Κόμματος στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, στη φτωχή αγροτιά. Όπως χαρακτηριστικά είπε «περισσότεροι άνθρωποι είχαν το ΚΚΕ στο κάδρο της επιλογής, ανεξαρτήτως το τι επέλεξαν να ψηφίσουν τελικά, και αυτόν τον κόσμο στις 2 βδομάδες που απομένουν πρέπει να τον βρούμε, να συζητήσουμε μαζί του, να τον καλέσουμε να δώσει τη μάχη μαζί μας». 

Στη συνέχεια τόνισε τους λόγους να φτάσει το ψηφοδέλτιο και το μήνυμα του ΚΚΕ παντού, την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, γιατί όλοι οι άλλοι συμφωνούν στα στρατηγικά αντιλαϊκά σημεία. Υπενθύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης πρόσφατα ομολόγησε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα νέο μνημόνιο, με 350 προαπαιτούμενα, ανάμεσά τους η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, με τις τραγικές συνέπειες που ήδη ζούμε με τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, συμπλήρωσε, συμφωνούν και τα άλλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία άλλωστε την περασμένη τετραετία ψήφισαν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, κατά 50% το πρώτο και κατά 70% το δεύτερο.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, στάθηκε στα διάφορα κόμματα που εμφανίστηκαν για να αρπάξουν την ψήφο του λαού, όπως για παράδειγμα το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για το οποίο είπε: «Κρύβει πως η ίδια υπήρξε πρόεδρος της Βουλής και στήριξε το σύστημα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Έχει και εκείνη τις δικές της ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015, στήριξε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως η "συμφωνία γέφυρα" για παράταση του 2ου μνημονίου τον Φλεβάρη του 2015 ή το κλέψιμο των αποθεματικών δημόσιων οργανισμών για την αποπληρωμή του χρέους τον Απρίλη του 2015. Εμπόδισε να έρθει προς ψήφιση η πρόταση του ΚΚΕ τον Φλεβάρη του 2015 για κατάργηση του μνημονίου, πράγμα που σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι τελικά ήταν "σχήμα λόγου" η διακήρυξη περί κατάργησης του μνημονίου».

Σε σχέση με την επένδυση του Ελληνικού η Αλέκα Παπαρήγα την ανέδειξε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που είναι ξένη προς τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. «Δεν είναι τυχαίο πως ο Λάτσης επαίνεσε και τον Σαμαρά και τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως ο λαός μπορεί με την ψήφο του να βάλει φρένο στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και να κερδίσει κατακτήσεις με μπροστάρη το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή. Κλείνοντας κάλεσε όλους να δώσουν τη μάχη μαζί με το ψηφοδέλτιο και τον «Ριζοσπάστη» γιατί «όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός την επόμενη μέρα».

Τον λόγο πήρε και ο Γιώργος Ιωαννίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, που αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό και τις επιπτώσεις εις βάρος του λαού της περιοχής, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα παρεμπόδισης πρόσβασης στην παραλία του Αγίου Κοσμά για λουόμενους, αθλούμενους και τον λαό της περιοχής, σε συνέχεια των υφιστάμενων εξώσεων Ομοσπονδιών, Συλλόγων και αθλητών από τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης και ο Δημήτρης Ακτύπης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, ο Δημήτρης Μερκούρης - Μουρατχανίδης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού - Αργυρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Μάγδα Χαλτσοτάκη, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου