Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Γιάννης Μιχαλόπουλος

 
O Γιάννης Μιχαλόπουλος, έφυγε, από τη ζωή στις 10 Ιουνίου 2016. Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927. Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική.

Στον κινηματογράφο έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων: «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», και άλλες.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο σήριαλ «Το σπίτι με το Φοίνικα», που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ και θεωρείται το πρώτο σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Τον ίδιο χρόνο πρωταγωνίστησε ως δικηγόρος Δημοσθένης Παρλάτος στην κωμική σειρά του Κώστα Πρετεντέρη «Ο κύριος Συνήγορος», που του χάρισε την πρώτη μεγάλη επιτυχία και τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Το 1982 πρωταγωνίστησε ως δικαστής στην κωμική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ», που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ.

Στο θέατρο έπαιξε σε έργα πρόζας και επιθεώρησης δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς, όπως η Κυβέλη, η Έλλη Λαμπέτη, ο Δημήτρης Χορν, ο Γιώργος Παππάς, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Ρίζος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου.

 iraklis3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου