Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις για την δολοφονία του Ναέλ


Για Πέμπτη νύχτα η Γαλλία σημαδεύτηκε από τις οργισμένες αντιδράσεις για την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Η κηδεία του νεαρού, το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Η ταφή έγινε παρουσία της μητέρας και της γιαγιάς του Ναέλ, στο νεκροταφείο Μον-Βαλεριέν στη Ναντέρ, την πόλη όπου ζούσε ο 17χρονος.

Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία, μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις προηγούμενες νύχτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζ. Νταρμανέν, εκτίμησε ότι η νύχτα που πέρασε ήταν «πιο ήσυχη» σε σχέση με τις προηγούμενες. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «αποφασιστική δράση» της γαλλικής αστυνομίας, δηλαδή την άγρια καταστολή κάθε διαμαρτυρίας.

Σε όλη τη Γαλλία, χθες το βράδυ έγιναν 427 προσαγωγές.


Στους δρόμους της Γαλλίας βγήκαν 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες. Αρκετοί δήμοι επέβαλαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Στο Παρίσι, η αστυνομία προχώρησε σε 126 προσαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, αποτρέποντας συγκεντρώσεις.

Η άγρια καταστολή από την κυβέρνηση Μακρόν συνοδεύτηκε από απειλές προς τους γονείς των νέων.

«Οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, που τα αφήνουν να γυρνούν τη νύχτα γνωρίζοντας που πάνε και είναι 13, 14 ετών, κινδυνεύουν με δύο χρόνια φυλάκιση και 30.000 πρόστιμο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόντ-Μορετί.


Χειροπέδες σε 9χρονο παιδί φόρεσαν οι αστυνομικοί

Κλιμακώνεται η καταστολή των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη τη Γαλλία, με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονού Ναέλ, από πυρά αστυνομικού.

Οι εικόνες με τα τεθωρακισμένα στους δρόμους και τους πάνοπλους αστυνομικούς της RAID (κατασταλτικών μονάδων της στρατοχωροφυλακής) και της BRI (αντίστοιχο σώμα της ΟΠΚΕ) να πραγματοποιούν συλλήβδην συλλήψεις και να εφορμούν κατά των διαδηλωτών, αποτυπώνουν την πρόθεση της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μακρόν, να καταστείλει συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να εντείνει την καταστολή, όπως δήλωσε και ο Εμ. Μακρόν, έχει «λύσει» τα χέρια των αστυνομικών με αποτέλεσμα να καταγράφονται εξοργιστικές σκηνές, όπως αυτή του εννιάχρονου αγοριού που του περάσαν χειροπέδες οι πάνοπλοι αστυνομικοί. Να σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει πως η χρήση χειροπέδων σε ανήλικους κάτω των 13 ετών είναι παράνομη.

Από την κατασταλτική μανία των αστυνομικών δυνάμεων δεν ξέφυγε ούτε ένας διανομέας στη Μασσαλία, ο οποίος ενώ προσπαθούσε να βγάλει το μεροκάματο, έπεσε θύμα των δυνάμεων της RAID.

Συνολικά 1.311 άτομα συνελήφθησαν χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις συλλήψεις 875 ατόμων που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη νύκτα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Μαρτυρία σοκ για την δολοφονία του 17χρονου από αστυνομικό

Μαρτυρίες που σοκάρουν για τη δολοφονία του 17χρονου από αστυνομικό στη Γαλλία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας γαλλικά Μέσα. Η μαρτυρία του τρίτου επιβάτη που κάθονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αναδεικνύει μεταξύ άλλων και την νοοτροπία που έχει δημιουργήσει η εκπαίδευση των αστυνομικών στην Γαλλία, όπου μετά και την αναθεώρηση του νόμου από την «αριστερή» κυβέρνηση Καζνέβ το 2017, έχει «απελευθερωθεί» η χρήση του όπλου από αστυνομικούς για εκφοβισμό και την αντιμετώπιση δραστών περισσότερων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και μάλιστα ο ένας ένστολος, προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονο, τον οποίο, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε γρονθοκοπήσει.

«Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε “σβήσε τη μηχανή αλλιώς θα σε πυροβολήσω”. Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ. Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου το βάζει ένα όπλο στον κρόταφο και λέει “μην κουνηθείς αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι”.

Ο δεύτερος αστυνομικός λέει “πυροβολήστε τον”. Ο πρώτος αστυνομικός του ξαναέδωσε μία γροθιά. Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος την μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα».

 

«Το αίμα μας κυλάει πάνω στη στολή τους»

Μακρόν διασκεδάζει σε συναυλία του Έλτον Τζον μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ


2 σχόλια:

  1. Μια ιστορική νίκη πέτυχαν οι ξενοδοχοϋπαλληλοι του μεγαλύτερου ξενοδοχείου του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ, παραμονές της μεγάλης απεργίας του κλάδου.

    Μετά την οργανωμένη, καθολική και αταλάντευτη στάση τους, οι 600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του ξενοδοχείου «Westin Bonaventure Hotel & Suites» άσκησαν πίεση στο συνδικάτο τους και ανάγκασαν την εργοδοσία του ομίλου «Marriot», να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση με πρωτοφανείς αυξήσεις στους μισθούς.

    Επίσης οι εργαζόμενοι πέτυχαν νέα συμφωνία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τον εργοδότη, αλλά και την αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο. Πέτυχαν επίσης την κατάργηση όλων των «έκτακτων μέτρων» στα ωράρια και τους όρους απασχόλησης που είχαν επιβληθεί με πρόσχημα την πανδημία.

    902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άγρια καταστολή από την κυβέρνηση Μακρόν συνοδεύτηκε από απειλές προς τους γονείς των νέων.

    «Οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, που τα αφήνουν να γυρνούν τη νύχτα γνωρίζοντας που πάνε και είναι 13, 14 ετών, κινδυνεύουν με δύο χρόνια φυλάκιση και 30.000 πρόστιμο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόντ-Μορετί.
    https://www.imerodromos.gr/kuvernhsh-makron-osoi-goeis-afhnoun-ta-paidia-tous-stis-diadhloseis-kinduneuoun-me-fulakish-duo-eton/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου