Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


 Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ καταφτάνουν πλήθος μηνυμάτων από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο που χαιρετίζουν την άνοδο του ΚΚΕ και στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Το ΚΚ Τουρκίας στο μήνυμά του τονίζει πως «το γεγονός ότι το ΚΚΕ πέτυχε αυξημένο ποσοστό ψήφων σε αυτόν τον γύρο των εκλογών δείχνει τη δύναμη και τη σταθερότητα των αγωνιστικών δεσμών του στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια».

Και καταλήγει: «Αυτοί που μπροστά στο δίλημμα "Τα κέρδη των καπιταλιστών ή οι ζωές" επιλέγουν το δεύτερο, πέτυχαν, το ΚΚΕ, η μόνη πραγματική επιλογή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, είναι τώρα πιο δυνατό».

Το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας επισημαίνει ότι «τα αποτελέσματα σε αυτές τις δύο εκλογές εκφράζουν την πολύχρονη σκληρή δουλειά των μελών του ΚΚΕ στους αγώνες για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων (...) Ο δρόμος για όλα τα Κομουνιστικά Κόμματα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά γίνεται συντομότερος και ευνοϊκότερος όταν τα Κόμματά μας δυναμώνουν. Σήμερα, μπορούμε να πούμε πως το ΚΚΕ είναι ισχυρότερο - ένα Κόμμα του οποίου το παράδειγμα είναι προς μίμηση».

Το ΚΚ Μεξικού, χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις νέες εκλογές, υπογραμμίζει: «Για μια ολόκληρη περίοδο υποστηριζόταν από διάφορους ότι η δουλειά για τη συσπείρωση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των γυναικών και των νέων είναι σεχταρισμός, ότι η ρήξη με την παλιά και νέα σοσιαλδημοκρατία είναι σεχταρισμός. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια για την αυτοτέλεια της εργατικής τάξης, η ασυμβίβαστη πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και την εξουσία των μονοπωλίων, η καταπολέμηση του οπορτουνισμού, ανοίγουν τον δρόμο ώστε οι εργαζόμενοι και η νεολαία να βλέπουν μια πραγματική εναλλακτική».

Το ΚΚ Βενεζουέλας στο συγχαρητήριο μήνυμά του αναφέρει: «Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ είναι έκφραση της δύναμής του στην οργάνωση και τον προσανατολισμό των αγώνων του εργατικού κινήματος και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις των διαφόρων αστικών κομμάτων. Η εργατική τάξη της Ελλάδας αναγνωρίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια τους ταξικούς της αντιπάλους και κατανοεί πως μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την προώθηση των αγώνων για τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της».

Το ΚΚ Πολωνίας εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι οι εκλογές «κατέδειξαν την ανάγκη και τη δυνατότητα να οργανωθούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ, κερδίζοντας το 7,7% των ψήφων και ακόμα υψηλότερο στα αστικά κέντρα, αναδεικνύεται ως μια ισχυρή αντικαπιταλιστική δύναμη, δείχνοντας θέληση και ικανότητα να στηρίξει τους λαϊκούς αγώνες».

Το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας τονίζει ότι «το πολύ θετικό αποτέλεσμα, που δείχνει τόσο τη στήριξη του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα όσο και την ταξική σύνθεση των ψηφοφόρων του, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και των ασταμάτητων ταξικών αγώνων του ΚΚΕ, της ενεργού εμπλοκής του στους λαϊκούς αγώνες και της πολιτικής γραμμής στη βάση αρχών».

Το ΚΚ Σουηδίας συγχαίρει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η άνοδος που κατάφερε το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές μαρτυρά τη δύναμη, την οργάνωση, την Ιστορία και τους δεσμούς του Κόμματος με τον λαό. Η φωνή των εργαζομένων της Ελλάδας, των λαϊκών στρωμάτων, είναι πλέον ακόμα πιο δυνατή».

Το Λιβανέζικο ΚΚ, με επιστολή του ΓΓ, Χάνα Γκαρίμπ, υπογραμμίζει ότι το σημαντικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ «επιβεβαιώνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης στο Κόμμα σας. Οι ιστορικοί και οι σύγχρονοι αγώνες και οι θυσίες των μελών και στελεχών του ΚΚΕ, μαζί με το πολιτικό του Πρόγραμμα, ενισχύουν παραπέρα τη θέση του ως πρωτοπορία στον αγώνα για τον σοσιαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου