Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Σε φάση δρομολόγησης των εσωκομματικών διαδικασιών


Από την Κυριακή φαίνεται πως θα ανοίξει η βεντάλια των εσωκομματικών διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος. Ταυτόχρονα θα κινήσουν και διεργασίες για την αναστήλωση της σοσιαλδημοκρατίας που περιλαμβάνουν και το ΠΑΣΟΚ, αφού στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν κοινές εμφανίσεις στις τοπικές εκλογές. 

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίας τόσο για το συνέδριο όσο και την εκλογή νέου προέδρου. Το αν θα γίνει το συνέδριο πριν ή μετά τις τοπικές εκλογές είναι ένα σημείο διαφωνίας. 

Τη Δεύτερα, αναμένεται να γίνει η εκλογή νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή που θα αρχίσει την Πέμπτη. Πληροφορίες αναφέρουν πως πολλά στελέχη προτείνουν την Ολγα Γεροβασίλη για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Ταυτόχρονα, αρχίζουν σιγά σιγά να φουντώνουν οι συζητήσεις για της πιθανές υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Εως τώρα δεν υπάρχει ακόμα κάποιος ή κάποια που να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Υπάρχει ωστόσο κάποιος που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Πρόκειται για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που δήλωσε ότι «δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα», ενώ στο ερώτημα αν θα ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου απάντησε πως «το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω».

Τα ονόματα που ακούγονται είναι των Εφη Αχτσιόγλου, Αλ. Χαρίτση, Ε. ΤσακαλώτουΔ. Τεμπονέρα όπως και του Π. Πολάκη. 

Επιβεβαίωσε δημοσίευμα για επεισόδιο στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Ρήγας. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα αναφέρει ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος του επιτέθηκε. Δήλωσε ότι «δέχθηκα μια απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση. Ξαφνικά άρχισε να μου πετάει αντικείμενα και με έπιασε από τον λαιμό». Πρόσθεσε πως  «ήταν πολλοί εκεί και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Εξαπέλυσε ύβρεις, τις οποίες δεν θέλω να μεταφέρω».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε δηλώσεις του αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι «έκανε λάθη, όμως του φορτώθηκαν πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή για το 2015 και το 2019 και τις ‘κωλοτούμπες’ που του χρέωσαν».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, που ήταν μεταγραφή από τη ΝΔ στις εκλογές, δήλωσε ότι «εγώ δεν αποστασιοποιούμαι από κάτι στο οποίο μετείχα, αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πολύ σύντομα δεν θα έχω κανένα λόγο να αισθάνομαι οποιαδήποτε πολιτική συνάφεια με αυτόν το χώρο».

Τον Αλέξη Τσίπρας αποχαιρέτησε με άρθρο του και ο Νίκος Μαραντζίδης, γνωστός για τον αντικομμουνισμό του, που ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 25 Ιούνη. Αναφέρει πως «η καμπάνια ξεκίνησε με μια σκληρή διαπίστωση: "ότι και να γίνει είσαι τελειωμένος"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου