Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

«Δικαιώματα»... 100 ημερών


Ως ...«δικαίωμα» εμφάνισε η κυβέρνηση, με τη συνδρομή μάλιστα του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισε αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συμπληρωμάτων τους, που ψήφισαν «υπέρ», το να εργάζεται κανείς μέχρι τα 74 έτη.

Κάποιοι, μάλιστα, όπως τα στελέχη του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», σηκώνουν και μανίκια για να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη διάταξη, πετώντας λάσπη στον «Ριζοσπάστη» επειδή τους αποκάλυψε.

Ομως, με την κυβέρνηση να έχει πάρει φόρα, φαίνεται ότι οι παραπάνω θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν κι άλλα «δικαιώματα», αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα για τους εργαζόμενους...

Για παράδειγμα, στο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά που ετοιμάζεται θα δίνεται η «δυνατότητα» να εργάζεται κάποιος σε 2 και 3 εργοδότες ταυτόχρονα.

Επίσης, με την «ψηφιακή κάρτα», που μαζί με τη ΝΔ στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θα δίνεται άλλη μια σπουδαία ...«δυνατότητα»: Να μη δηλώνονται οι υπερωρίες από την εργοδοσία, αφού υποτίθεται ότι αυτές θα «καταγράφονται» σε πραγματικό χρόνο.

Ενώ άλλο ένα «δικαίωμα» που ...έρχεται θα βάζει τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να χορηγεί το σύγχρονο «δουλεμπόριο», δηλαδή να επιδοτεί έξοδα μετακίνησης και διαμονής από μια περιοχή που «περισσεύουν» εργαζόμενοι σε μια περιοχή που «λείπουν» εργαζόμενοι, π.χ. για την κάλυψη των ελλείψεων σε εργάτες γης. Γιατί, προφανώς, πόροι για πραγματική προστασία και ενίσχυση των ανέργων «δεν υπάρχουν», αλλά για επιδοτήσεις προκειμένου να μη βάζει το χέρι στην τσέπη για κάλυψη διαμονής και μετακίνησης η εργοδοσία «φτάνουν και περισσεύουν».

Μια πρώτη «σούμα» λοιπόν βγάζει κάμποσα «δικαιώματα» των ...πρώτων 100 ημερών: Από τη δουλειά μέχρι τον τάφο έως τα ωράρια μέχρι τελικής πτώσης και με χαμένο τον ...λογαριασμό για το σε πόσους εργοδότες και σε ποια πόλη απασχολείται ο κάθε εργαζόμενος.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η υιοθέτηση των «δικαιωμάτων» από τα «υπουργεία αντιπολίτευσης» που διαθέτει η κυβέρνηση στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου