Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Αλλο ένα βήμα


Κάθε άλλο παρά απρόσμενη μπορεί να πει κανείς ότι είναι η τροπολογία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη δημιουργία νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα ή τη διευρυμένη στρατιωτική παρουσία, αναφερόμενη ιδιαίτερα στα νησιά.

Ετσι κι αλλιώς η ελληνοαμερικανική «Αμυντική Συμφωνία» που επικύρωσε η Νέα Δημοκρατία, μετά τον δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει σταδιακά τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, με δυνατότητα να επεκτείνονται βάσεις αλλά και να ξεφυτρώνουν σε όλη την επικράτεια. Από εκεί και πέρα όμως, ειδικά για τα νησιά έχει κυλήσει και άλλο νερό στον μύλο της εμπλοκής.

Οι ΗΠΑ έχουν στρώσει για τα καλά το τραπέζι των διευθετήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, όπου για το Αιγαίο περιλαμβάνει και τις απαράδεκτες αξιώσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Επίσης μόλις τον περασμένο Γενάρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε «ΝΑΤΟικό έδαφος» τα νησιά, προϊδεάζοντας για το τι δρομολογείται. Βήμα - βήμα επομένως βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟικά σχέδια στο φόντο της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, μεγαλώνοντας από τη μία τους κινδύνους για τον λαό και επιταχύνοντας από την άλλη κάθε λογής παζάρια.

Σε καθένα από αυτά τα βήματα επιβεβαιώνεται η ανάγκη ο λαός να αντιτάξει την πάλη του για την κατάργηση των επαίσχυντων συμφωνιών, για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα και να απεμπλακεί η Ελλάδα από τα ματωμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου