Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Και ... λέπρα σε νοτιοανατολικές πολιτείες με επίκεντρο τη Φλόριντα

 
Ανακοίνωση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) επισημαίνει ότι η λέπρα, μια ασθένεια που ήταν κάποτε παγκόσμια μάστιγα αλλά καταπολεμήθηκε χάρη στη διαθεσιμότητα αντιβιοτικών και τη βελτιωμένη υγιεινή, έγινε ενδημική στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, με επίκεντρο τη Φλόριντα.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ κατέγραψαν κυρίως στη Φλόριντα αυξημένα κρούσματα, τα οποία δεν διαθέτουν τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου, ενώ ταυτόχρονα παρατήρησαν ότι μειώθηκαν τα εισαγόμενα κρούσματα από άτομα που έχουν γεννηθεί εκτός Αμερικής. Οπως ανακοινώθηκε, το 2020 καταγράφηκαν 159 κρούσματα, εκ των οποίων σχεδόν το 1/5 αναφέρθηκε στην κεντρική Φλόριντα ενώ το 34% των κρουσμάτων της περιόδου 2015 - 2020 είχε αναφερθεί πως εκδηλώθηκαν επί αμερικανικού εδάφους και όχι από ταξίδι σε χώρες με ενδημική εκδήλωση της νόσου.

Η λέπρα είναι μια λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτήριο Mycobacterium Leprae. Εχει αργή εξέλιξη και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στα μάτια και στο νευρικό σύστημα. Είναι ιάσιμη με αντιβιοτικά, ιδίως εάν αυτά ληφθούν κατά την έναρξη των συμπτωμάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου