Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στην Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιείται φέτος το  Αθλητικό CAMP της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με την διεξαγωγή του 4ου Λαϊκού Αγώνα δρόμου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στη Πολίχνη στις 10 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήνεται από το κέφι, το μεράκι και την εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς και σωματεία της περιοχής, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. Αυτά τα στοιχεία έχουν μετατρέψει το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πολιτικό-πολιτιστικό αλλά και αθλητικό θεσμό, έναν από τους σημαντικότερους στη χώρα.

Ο Λαϊκός Αγώνας δρόμου είναι συνδεδεμένος με την  δράση της ΚΝΕ  για την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αλλά και για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και χώρων αθλητισμού για τον λαό και την νεολαία, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης και πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες, την ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό, την ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων κ.ά.

Έτσι και φέτος ο 4ος λαϊκός αγώνας δρόμου σηματοδοτεί την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Αναδεικνύεται, η ανάγκη πρόληψης απέναντι στην εγκατάλειψη και την εμπορευματοποίηση, η διεκδίκηση ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης των χώρων πρασίνου στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας.

Αναλυτικές οδηγίες για τον αγώνα:

  • Αγώνες
  1. Αγώνας δρόμου 5Km Ανδρών- Γυναικών 
  1. Αγώνας δρόμου 1000m για παιδιά 

Στον αγώνα δρόμου 5Km μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011) 

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ :https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHwkH6aW_6ro0w7hZvkXaye3Pyn0lPi0363c3bTVa5bObfwQ/viewform

Ώρα εκκινήσεων: 10:00 π.μ.

Σημείο εκκίνησης: Πύλη του στρατοπέδου Καρατάσου επί της Λεωφόρου Στρατού.

Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στο χώρο μια ώρα νωρίτερα για να παραλάβουν τον αριθμό τους και για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων.

Όλες οι διαδρομές γίνονται μέσα στον χώρο του στρατοπέδου και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Πρόκειται για μία εύκολη trail διαδρομή που εναλλάσσεται μεταξύ μονοπατιών σε χωμάτινο δρόμο και οδικών αξόνων με άσφαλτο. Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα γίνουν από το ίδιο σημείο, αυτό της πύλης του στρατοπέδου. Η διαδρομή των 5Km ολοκληρώνεται με μία στροφή. Ο παιδικός αγώνας δρόμου είναι το πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής. Θα πραγματοποιηθεί χρονομέτρηση, ενώ στο τέλος του αγώνα θα υπάρχουν τα καθιερωμένα σνακ και νερό για τους δρομείς. 

Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη. Στο χώρο θα παρευρίσκεται γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου