Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Κάθε άλλο


Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο μεγάλων ενεργειακών, στρατιωτικών, γεωπολιτικών και άλλων σχεδιασμών, μετά τις φωτιές στη Μαγνησία και τώρα στην Αλεξανδρούπολη. Από τις εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο έγιναν μεγάλες ζημιές και κινδύνευσε κόσμος.

Στον Βόλο, μετά τη φωτιά μεγαλώνει η ανησυχία για τον σταθμό LNG που σχεδιάζεται στο λιμάνι, το ίδιο και στην Αλεξανδρούπολη, που καιγόταν χτες για τρίτη μέρα. Ο λαός βλέπει δεκάδες εκατ. ευρώ να δαπανιούνται για αγωγούς, αποθήκες, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που εξυπηρετούν τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, αλλά ούτε ένα σεντ για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου.

Αντίθετα, οι φωτιές και οι καταστροφές αξιοποιούνται για να «τρέξουν» πιο γρήγορα αντιλαϊκοί σχεδιασμοί, σε βάρος και του περιβάλλοντος. Κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, που πρωταγωνιστούν σε «παράτες» και διαφημίζουν την «ασφάλεια» της περιοχής, μαζί με διάφορα «οφέλη» που θα προκύψουν τάχα από την «αναβάθμιση» στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, διαψεύδονται οικτρά. Οπως για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη, όπου η ύπαρξη ενός τόσο στρατηγικού - για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ - λιμανιού, πέρα από όλους τους άλλους κινδύνους, δεν έκανε πιο «ασφαλή» την περιοχή απέναντι στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Κάθε άλλο μάλιστα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου