Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Ανεβάζει στροφές η προετοιμασία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Σύσκεψη σωματείων την Τρίτη 29/8

Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, και οργανώνουν σύσκεψη για την αγωνιστική προετοιμασία του συλλαλητηρίου, την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Τεσσάρων Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία αναφέρουν: «Η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε από την πρώτη μέρα πως έχει στόχο να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του λαού. Οι πυρκαγιές που σάρωσαν όλη την Ελλάδα, οι θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω των ελλείψεων στην Υγεία, οι πρώτοι νόμοι που ήρθαν στη Βουλή, φέρουν τη σφραγίδα μια πολιτικής εγκληματικής.

Η νέα κυβέρνηση ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για να καταφέρει κάποιος να βγει στη σύνταξη. Φέρνει νομοσχέδιο με βάση Οδηγία της ΕΕ, που επιτρέπει: Την εργασία 16 ώρες τη μέρα και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας. Την απόλυση εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση, χωρίς κάποιο λόγο, στους πρώτους 6 μήνες. Τη φυλάκιση έως και 6 μήνες για περιφρούρηση απεργίας.

Κόντρα σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν και πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους. Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, με προμετωπίδα τα πλαίσια πάλης των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων».

Το κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία: ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων, Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Τροφίμων και Ποτών, Κατεργασίας Ξύλου και Εμποροϋπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου