Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Πού το πάνε;


 Δεν προλαβαίνει να βάζει υπογραφές η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΝΑΤΟικές βρωμοδουλειές, όπως αυτές που δρομολόγησε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής στο Βίλνιους. Λίγες μέρες απ' όταν ο Ζελένσκι βρέθηκε στην Ελλάδα και συμφωνήθηκε η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16, μαζί με άλλες «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ουκρανία, λίγες μέρες μετά την άτυπη Σύνοδο των Δ. Βαλκανίων στην Αθήνα, με στόχο την ενεργότερη συμμετοχή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ο Ελληνας πρωθυπουργός, υποδεχόμενος την Παρασκευή τον Ινδό ομόλογό του, προανήγγειλε ότι «η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό θα βρίσκονται σύντομα στον Ινδο-Ειρηνικό, ενισχύοντας την ικανότητα να διατηρούνται οι θαλάσσιες οδοί ειρηνικές, ανοικτές και χωρίς αποκλεισμούς».

 Μπαίνει δηλαδή η κυβέρνηση «στο χορό» και όσων συμφωνήθηκαν για το «παγκόσμιο ΝΑΤΟ», με τις κάννες στραμμένες στην Κίνα, σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί οξύνονται επικίνδυνα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού με ανυπολόγιστες συνέπειες. 

Αλήθεια, ποια «εθνικά συμφέροντα» και ποια «άμυνα της χώρας» εξυπηρετεί η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην άλλη άκρη του πλανήτη; Ρητορικό το ερώτημα... Σε όλα αυτά «βγάζει μάτι» η αφωνία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στηρίζουν κάθε βήμα της βαθύτερης εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. 

Μπροστά στους νέους μεγάλους κινδύνους, στο μόνο που μπορεί να στηριχτεί ο λαός είναι ο αγώνας του ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική συμμετοχή, απαιτώντας να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να γυρίσουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από ΝΑΤΟικές αποστολές και να μη συμμετάσχουν σε καμιά άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου