Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Αύριο ανοίγει τις πύλες του στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου»


 Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, όπου στις 14-15-16 Σεπτέμβρη θα φιλοξενηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"».

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του Φεστιβάλ, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων, στις κεντρικές σκηνές και στα στέκια που θα λειτουργούν στον χώρο, περιλαμβάνονται συναυλίες και αφιερώματα, συζητήσεις και εκθέσεις.

Προγραμματίζονται συζητήσεις για την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης με το νομοσχέδιο - έκτρωμα και για τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις - συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, με θέμα: «Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο: Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η οργάνωση της πάλης και η αντεπίθεση γίνεται καθήκον». Θα μιλήσουν ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Αστέρης Παναγιώτου, μέλος του ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλος του ΔΣ στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
  • Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στη Λαϊκή Σκηνή, με θέμα: «"Λαϊκή Συσπείρωση" ισχυρή, το πραγματικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική». Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο χώρος του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πολλά στέκια με πλούσιο περιεχόμενο στο πρόγραμμά τους: Μαθητικό Στέκι, Φοιτητικό Στέκι, Εργατικό Στέκι, Στέκι Πολιτισμού, Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, Στέκι Νέων Στρατευμένων, Στέκι για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, Παιδότοπο, Γωνιά για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».

Και τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών της χώρας.

Εκθέσεις

Στο φετινό τριήμερο ξεχωρίζει η κεντρική έκθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη με τίτλο: «Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι νεκροί μας, απαντάμε βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής». Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις.

Παράλληλα στο Στέκι Πολιτισμού, και τις τρεις μέρες θα υπάρχει εικαστική έκθεση με τίτλο: «Κάτω από τον ίδιο ουρανό», όπου η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα μελών της για τον πόλεμο.

Επίσης, την Παρασκευή 15/9, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους με τίτλο: «Φωτογραφίζοντας την πόλη μου».

Το Σάββατο 16/9 θα παρουσιαστεί εικαστική έκθεση φοιτητών Εικαστικού ΑΠΘ και άλλων νέων καλλιτεχνών με τίτλο: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ
  • Για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στη γωνιά του «κόκκινου Αερόστατου» τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλούσιες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Την Πέμπτη: Παιχνίδι για το περιβάλλον, στένσιλ με θέμα τις πυρκαγιές, workshop, γκράφιτι.

Την Παρασκευή: Διαγωνισμό αντιφασιστικής ρίμας «Παύλος Φύσσας», στένσιλ «να γενούνε τα σκοτάδια φως».

Το Σάββατο: Podcast «έναρξη της νέας χρονιάς», συνάντηση παιδικής κατασκήνωσης.

  • Αντίστοιχα για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών υπάρχει ο Παιδότοπος, που το πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

Την Πέμπτη: Ανακυκλώσιμη κηπουρική, διαδραστικό παιχνίδι για τη μόλυνση των υδάτων, φιδάκι ερωτήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, βιωματικό εργαστήρι «Τα σκοτάδια που γίνονται φως».

Την Παρασκευή: Κατασκευή μαριονέτας, messy play, παίζω, τρέχω και γελώ με την κλόουν μπεμπαμπλουμ, παράσταση Καραγκιόζη.

Το Σάββατο: Workshop «φτιάξε το δικό σου bubble εργαλείο», Bubble show, baby yoga, εργαστήρι χαράς, πάρτι.

Ολες τις μέρες στον χώρο θα λειτουργούν γωνιές αθλητικών δραστηριοτήτων και face painting.

Με επιτυχία ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου

Παράλληλα με τις τελικές προετοιμασίες, την Κυριακή 10/9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, για άλλη μια χρονιά, ο 4ος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου». Ο αγώνας δρόμου περιελάμβανε μια ευχάριστη trail διαδρομή 5km μέσα στον χώρο του στρατοπέδου, που εναλλάσσονταν μεταξύ μονοπατιών σε χωμάτινο δρόμο και οδικών αξόνων.

Τους συμμετέχοντες στον αγώνα καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο Μιχάλης Θαλασσινός, επικεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως «με τη διοργάνωση για μια ακόμη χρονιά του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου σκοπός της ΚΝΕ είναι να προβάλει το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση για όλους, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για τους εργαζόμενους και τη νεολαία». Παράλληλα επισήμανε πως «η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μια πράξη διεκδίκησης, με στόχο να αναβαθμιστεί, να μετατραπεί σε χώρο άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής ανοιχτό για τον λαό και τη νεολαία της περιοχής».

Οι βραβεύσεις των νικητών και των νικητριών του αγώνα δρόμου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16/9 στις 7 μ.μ., στον χώρο που βρίσκεται το Στέκι Αθλητισμού, όπου θα δοθούν μεταλλεία, δίπλωμα συμμετοχής και βιβλία από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου