Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ωρα δράσης και αγώνα για όλους μας!


Αυτό το μήνυμα κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στις σχολές όλης της Αθήνας,
με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουμε οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας. Από την πρώτη στιγμή οργανώσαμε τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη για τον λαό του θεσσαλικού κάμπου!

Καλούμε όλους τους Θεσσαλούς συμφοιτητές μας, που μέσα σε λίγες ώρες πλημμύρισαν τα σπίτια τους, τα χωράφια των γονιών τους και μαζί με αυτά τα όνειρά τους για το μέλλον, να μη σκύψουν το κεφάλι! Κανένας δεν είναι μόνος του!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση!

Το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελέστηκε στον θεσσαλικό κάμπο μάς έχει γεμίσει οργή!

Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών, που αφήνουν εμάς, τις οικογένειες και τα σπίτια μας απροστάτευτα, την ίδια στιγμή, όμως, μια χαρά προστατεύουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Δεν θα αφήσουμε να αποτελέσουν κανονικότητα οι καταστροφές από τις πλημμύρες, από τις πυρκαγιές και μέσα σε όλα αυτά η 13ωρη δουλειά, οι πανάκριβες σπουδές!

* * *

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του!

Γι' αυτό οργανώσαμε χώρους αλληλεγγύης σε κάθε σχολή για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, με την ανταπόκριση να είναι συγκινητική. Εκατοντάδες φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων, μαζί τους και οι καθαρίστριες, που στα διαλείμματά τους μας λένε «μπράβο παιδιά, συνεχίστε» και αφήνουν και αυτές ό,τι μπορούν, οι εργαζόμενοι στα κυλικεία, οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Τώρα συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι, ξέροντας ότι μόνο όταν είμαστε ενωμένοι, μια γροθιά, προχωράμε μπροστά. Το είδαμε άλλωστε και από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε στις Διοικήσεις των σχολών και των ιδρυμάτων μας αυτές τις μέρες. Είχαμε κατακτήσεις και αποτελέσματα!

Στο ΕΜΠ με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική» στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, αποσπώντας δεσμεύσεις και εξασφαλίζοντας πως:

1. Θα γίνει εισδοχή των πληγέντων φοιτητών στις εστίες, ενώ η Πρυτανεία θα κάνει αίτημα στους αρμόδιους φορείς ώστε να διασφαλιστεί η αξιοποίηση δωματίων σε ξενοδοχεία και άλλα κτίρια.

2. Η πρυτανεία θα καταθέσει αίτημα για να μην ισχύσουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στη χορήγηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος.

3. Θα υπάρξει δωρεάν σίτιση για όλους.

4. Θα διευκολυνθούν οι φοιτητές με την εξεταστική τους, με καθορισμό επαναληπτικών ημερομηνιών εξέτασης.

5. Η πρυτανεία θα καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Μεταφορών για τη δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών.

6. Ο πρύτανης θα μεταφέρει τα αιτήματά μας στο Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.

* * *

Σε όλες τις σχολές της Αθήνας συνεχίζουμε την πίεση στις Διοικήσεις των ιδρυμάτων μας, στους αρμόδιους φορείς για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, ενώ στην πλειοψηφία των σχολών ήδη έχουμε καταφέρει να παρθούν μέτρα διευκόλυνσης των πληγέντων φοιτητών για την εξεταστική τους και να έχουν δωρεάν σίτιση στις λέσχες των σχολών.

Τώρα μαζί με το καθήκον της οργάνωσης της αλληλεγγύης, απαιτούμε:

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.
  • Να αποκατασταθούν οι καταστροφές τις πληγείσες περιοχές.
  • Να γίνουν πράξη τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων για τους πληγέντες φοιτητές από τη Θεσσαλία.

Για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και να ζούμε όπως μας αξίζει και όχι με τον φόβο!

Καλούμε τους συμφοιτητές μας να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής 19.30 στο Σύνταγμα, όπου θα ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τα εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, βαδίζοντας μαζί, γιατί, όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια, «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!».

Σήμερα Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Θεσσαλών φοιτητών στις 19.00 στα Προπύλαια, ενώ καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στη νέα αποστολή εθελοντών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας την Κυριακή 17/9, με ραντεβού 5 π.μ. στο Μεταξουργείο, που διοργανώνεται μαζί με τα εργατικά σωματεία!


Αγγελος ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόεδρος του ΦΣ Τοπογράφων - Αγρονόμων Μηχανικών ΕΜΠ. Πληγέντας φοιτητής από της Φαρκαδόνα Τρικάλων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου