Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Χιλιάδες βροντοφώναξαν «το Βενιζέλειο θα μείνει ανοιχτό – δωρεάν υγεία για όλο τον λαό»

 

 

 

 

 

 

 

Μεγάλο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για την διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο Κρήτης. Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης για την διάσωση του νοσοκομείου. 

Απαίτησαν επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το συλλαλητήριο αποτέλεσε βήμα κλιμάκωσης της πάλης του Κρητικού λαού για πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες υπεράσπισης της δημόσιας υγείας. Βίντεο

Υπόθεση του λαού ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγειά!

Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου είχαν προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας ως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου με πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα όλα τα υγειονομικά σωματεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν στάση εργασίας και συμμετοχή στην συγκέντρωση.

Δεκάδες φορείς και σωματεία έβγαλαν ψηφίσματα στήριξης και συμμετοχής στον αγώνα των εργαζομένων του Βενιζέλειου και όλων των υγειονομικών για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία. \

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανόλης Συντυχάκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κρήτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλέκος Μαρινάκης και Βέφα Χουστουλάκη.Βίντεο

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης στο περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας κατέθεσε ψήφισμα στήριξης του αγώνα υπεράσπισης του Βενιζέλειου νοσοκομείου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης.

Ανάλογο ψήφισμα στήριξης του αγώνα υπεράσπισης του Βενιζέλειου νοσοκομείου κατέθεσε η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο και ψηφίστηκε.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, «Xαιρετίζει τους χιλιάδες λαού και νεολαίας που έδωσαν το παρών στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση που κάλεσαν τα σωματεία των υγειονομικών. Δίνουμε το χέρι σε όλους τους υγειονομικούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου που δεν άφησαν την προσπάθεια τρομοκράτησης τους από την κυβέρνηση-7 η ΥΠΕ-Διοίκηση να πιάσει τόπο!

Σύσσωμος ο λαός και τα υγειονομικά σωματεία απαίτησαν άμεσα να στελεχωθεί το ΓΝΒ με ευθύνη κυβέρνησης- 7 ης ΥΠΕ- Διοίκησης Βενιζέλειου! Εδώ και τώρα να αυξηθεί η χρηματοδότηση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνολική αναβάθμιση της υγείας με ευθύνη του κράτους!»

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν για την διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου!

Ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι ξεκίνησε από τις πύλες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου μέχρι την πλατεία Ελευθερίας. Χαρακτηριστικό της μαζικότητας, της μαχητικότητας και του παλμού της πορείας, ήταν το γεγονός ότι κατά την διάρκεια εκατοντάδες λαού πύκνωναν τα πανό της συγκέντρωσης. Με την συμμετοχή στην Πλατεία Ελευθερίας να ανέρχεται σε χιλιάδες κόσμου.

Σε όλη την διάρκεια της πορείας δεκάδες εργαζόμενοι,άνεργοι, γυναίκες και νέοι έβγαινα από σπίτια και μαγαζιά χειροκροτώντας και στηρίζοντας τους συγκεντρωμένους. Εργαζόμενοι μεγάλου σουπερμάρκετ βγήκαν έξω από τον χώρο δουλειάς με πλακάτ που έγραφε «βοηθήστε το Βενιζέλειο Νοσοκομείο».

Κεντρικά συνθήματα κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας ήταν «Το Βενιζέλειο θα μείνει ανοιχτό – δωρεάν υγεία για όλο τον λαό» , «Το κέρδος σκοτώνει την υγεία, όχι πληρωμές στα νοσοκομεία» και «Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία». Οι χιλιάδες διαδηλωτές έφτασαν στην κατάμεστη Πλατεία Ελεύθερίας καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος κόσμου που βρισκόταν ήδη εκεί. Με συνεχή συνθήματα να ακούγονται από άκρη σε άκρη της πλατείας. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης φοιτητές κρέμασαν πλακάτ με συνθήματα καταδίκης της αιματοχυσίας του Παλαιστινιακού Λαού.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων ο Μανόλης Μενεγάκης Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο Αλέξανδρος Καφετζάκης Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου κ.α.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου όπου ξεχώρισε η ομιλία του ειδικευόμενου χειρουργού, Μιχάλη Γιακουμάκη, ο οποίος έκανε έκκληση στους παρευρισκόμενους να μην τους αφήσουν να φύγουν στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στον χαιρετισμό του σημείωσε:

«Σήμερα από εδώ οι μαχόμενοι υγειονομικοί εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό που σήμερα ημέρα κινητοποίησης των υγειονομικών εδώ στο Ηράκλειο. Βομβαρδίζεται νοσοκομείο στην Γάζα με τις ευλογίες των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών γίνεται αιματοκύλισμα ενός λαού που αγωνίζεται, όπως αγωνιζόμαστε σήμερα εμείς. Θέλουμε να καταγγείλουμε το υπουργείο υγείας για την απαράδεκτη ενέργεια τρομοκράτησης των υγειονομικών που αγωνίζονται. Δεν τα κατάφεραν, το αποδεικνύει η σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση. Το κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε όχι μόνο από τα σωματεία της υγείας αλλά και από άλλους φορείς και την τοπική διοίκηση δείχνει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σύστημα υγείας του νησιού είναι εκρηκτική. Αποδεικνύει ότι το μεγάλο μας όπλο είναι η ενότητα αλλά και ο αγώνας για ένα Αποκλειστικά Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς τα κοράκια της υγείας. Συνεχίζουμε, προχωράμε μπροστά, οργανώνουμε τα επόμενα βήματα για μια ακόμα πιο μεγάλη Παγκρήτια κινητοποίηση όλων των υγειονομικών και όχι μόνο, με επόμενο σταθμό τη νέα κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου