Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Απίστευτες θηριωδίες του Ισραήλ

 

Το κράτος του Ισραήλ προχωρά πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, δείχνει ότι δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη θέση περί "δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ" καλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, μαζί με τα κόμματα που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων. Καμία επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και καμία επαφή με τη δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρέπει να υπάρξει. Θα πρόκειται για συνενοχή που θα τιμωρήσει ο ελληνικός λαός.

Η καταδίκη των εγκλημάτων και η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης να εκφραστεί αύριο με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

3 σχόλια:

  1. «Υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς. Το να λες «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή «επιθυμείς να φύγουν οι Εβραίοι». Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή που τους στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους επί 75 χρόνια. Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει να σταματήσει ο εγκλωβισμός 2,3 εκατομμύρια Παλαιστινίων στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, με τους μισούς να είναι παιδιά. Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει τέλος στο απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση. Λευτεριά στη Παλαιστίνη σημαίνει να δώσει στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους»
    Eric Cantona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος καίγεται, γίνονται σημεία και τέρατα, ζούμε σκηνές κυριολεκτικά της "Αποκάλυψης", κι εμείς βολοδέρνουμε στις παληές μας φαντασιώσεις, περί "κοινωνικής ειρήνης" και "ειρηνικής συνύπαρξης" των ....λύκων!
    Πιστεύουμε σοβαρά, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε εμείς τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τα σκυλοφαγώματά τους; Είναι δυνατόν να υπάρξει "Παλαιστινιακό κράτος", ακόμη και ....λαϊκό(!), ζώντας εν ειρήνη δίπλα-δίπλα σε ένα Σιωνιστικό Φυλάκιο του Ιμπεριαλισμού μέσα στην Μ. Ανατολή; Αγκαλιασμένα γεωγραφικά σαν χταπόδια, που εισχωρούν ο ένα μέσα στο άλλο; Η, έστω, και με πιο συμπαγή σύνορα, διαμορφωμένα με τις γνωστές μας και αποκρουστικές "ανταλλαγές πληθυσμών"; Δυο αναβαθμισμένα πολεμικά χαρακώματα θα είναι, όπως και σήμερα, για να θρέφουν τα εθνικιστικά μίση και να εξασφαλίζουν την υποταγή των Λαών τους στις αστικές τους τάξεις και στον ιμπεριαλισμό!
    Οπως έχουν έρθει τα πράγματα εκεί, μετά 100 χρόνια μίσους και αλληλοσφαγών, και ακριβώς γι αυτό το λόγο, της εμβληματικής Χρεοκοπίας της πιο ακραίας εμφάνισης του Καπιταλισμου/Ιμπεριαλισμού, η γεωγραφική περιοχή της Παλαιστίνης έχει μόνο δύο επιλογές:
    Ι. Ενα ενιαίο Λαϊκό Σοσιαλιστικό κράτος της γεωγραφικής Παλαιστίνης, όπου οι υποκινητές του μίσους, οι αστοί/καπιταλιστές κάθε έκδοσης, σιωνιστές η ισλαμιστές, θα τελούν υπό απαγόρευση σαν κοινοί φασίστες, και η σύσταση τέτοιων οργανώσεων η και απλής δημόσιας έκφρασης θα αποτελεί ποινικό αδίκημα με ελάχιστη ποινή την διοικητική αποβολή εκτός συνόρων, απέλαση, όπως έκανε ο Φιντέλ με τους "διαφωνούντες" στα καλά χρόνια της Κούβας. Προφανώς μιλάμε για Κράτος της Δικτατορίας του Προλεταριάτου και τίποτε λιγότερο. Προφανώς, μόνο ανεκτικοί και διαλλακτικοί Παλαιστίνιοι, Εβραίοι η Αραβες, μουσουλμάνοι, χριστιανοί ή άθεοι κλπ. αδιάφορο, θα μπορούν να συνυπάρξουν εκεί.
    ΙΙ. Ενα τεράστιο νεκροταφείο, χωρίς ζωντανούς κατοίκους, αλλά με έξωθεν χρηματοδοτούμενες συμμορίες αλληλοσπαραζομένων δολοφόνων.
    Δηλαδή, το υπάρχον σήμερα Σιωνιστικό Κράτος-Τέρας πρέπει να κατεδαφιστεί.
    Ζούμε στην εποχή του Παροξυσμού της Γενική Κρίσης του Καπιταλισμού. Δεν υπάρχουν πια ενδιάμεσες "συμπεριληπτικές"(!) λύσεις.
    "Carthago delenda est"....

    Σεχτάρ ο Τρομερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου