Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον της Συρίας


 ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΎΠΗΣΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Το Ισραήλ εκτόξευσε τα ξημερώματα έναν πύραυλο στη Συρία, χτυπώντας ένα αρχαίο μνημείο και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Τεχνών στη Δαμασκό. Το κάστρο -οροσημο στην Ακρόπολη της Δαμασκού, εγγεγραμμένο στον Κατάλογο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, υπέστη εκτεταμένες βλάβες και δεν υπάρχει πλέον όπως το γνωρίζαμε.

Η Ακρόπολη που χτυπήθηκε σήμερα είναι ουσιαστικά ένας αρχαιολογικός, πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και κοινωνικός χώρος με εκπαιδευτικά ιδρύματα τεχνών.


Μετά την αχαρακτηριστη επίθεση των Ισραηλινών, καταστράφηκε στο Intermediate Institute of Applied Arts, ο τεχνολογικός και υπερσύγχρονος κινηματογραφικός εξοπλισμός του. Από την αψυχολογητη, προκλητική και αχαρακτηριστη πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στο Ινστιτούτο, προκλήθηκαν εκτεταμένες βλάβες και καταστροφές και διακόπηκε η λειτουργία του. Το επόμενο 24ωρο αναμένεται κλιμάκιο της UNESCO να μεταβεί στη Δαμασκό προκειμένου να εκτιμηθούν οι εκτεταμένες καταστροφές και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διάσωση του.


Εκτός από το τεχνικό Ινστιτούτο εφαρμοσμένων τεχνών, χτυπήθηκε και το πολιτιστικό κέντρο kfarsouseh, ενώ αναφέρθηκαν τραυματισμοί και θάνατοι αμάχων οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου