Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ το ψήφισαν όλα τα αστικά κόμματα


Ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ


«ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ, προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάϊ», το βράδυ της Παρασκευής 24 Μάη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είτε Βέμπερ, είτε Γιούνκερ, είτε οποιοσδήποτε δεν έχουν καμία διαφορά, και αυτό ο λαός το έχει καταλάβει από την εμπειρία του, ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης όπου η ΕΕ λειτούργησε ως σιδερένια μπότα για το τσάκισμα των λαών». 

Υπενθύμισε ότι «το 90% των αποφάσεων της ΕΕ, που συντρίβουν τον λαό, τo ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ» κι έφερε ως παραδείγματα τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, τους μνημονιακούς νόμους, τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, τις δεσμεύσεις για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής έως το 2060.

Οπότε, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης υπάρχουν δύο γραμμές, ή του ΚΚΕ που δικαιώθηκε σε όσα έλεγε και προειδοποιούσε για τα δεινά που έρχονται, είτε όλων των άλλων όπου ο καθένας λέει ότι θα διαχειριστεί καλύτερα την αντιλαϊκή πολιτική με τα 12ωρα δουλειάς και τους μισθούς πείνας.

Κατήγγειλε επίσης τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν και παλαιότερα και τώρα, όλα τα αστικά κόμματα ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη την ώρα που συντονισμένα το κεφάλαιο σε όλα τα κράτη - μέλη χτυπά τα δικαιώματα των λαών.

Σημείωσε ότι το 75% των Ελλήνων δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ΕΕ, η οποία παίρνει αντιλαϊκές αποφάσεις μαζί με τις κυβερνήσεις ενώ περιφέρειες και δήμοι τις εξειδικεύουν και τις εφαρμόζουν.

Ο λαός με τη ψήφο του να δώσει σαφές μήνυμα ότι δεν θέλει αυτή την ΕΕ, η οποία δεν αλλάζει κι αν αλλάξει θα είναι προς το χειρότερο και να ενισχύσει το ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη που αποκαλύπτει το ρόλο της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και παλεύει με συνέπεια, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου