Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Περί πιστοληπτικής γραμμής ο νέος προεκλογικός καβγάς


Έναυσμα για νέο προεκλογικό καβγά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έδωσε η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου για «πιστοληπτική γραμμή» ανοίγοντας ξανά θέμα νέας στήριξης των τραπεζών όπως έχουν πράξει όλες οι κυβερνήσεις.

Ο υποψήφιος της ΝΔ δήλωσε στον «Real FM» πως η ΝΔ θα δώσει «ένα μεγάλο κομμάτι» των χρημάτων από το «μαξιλάρι ασφαλείας» των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από αυτό το βάρος των κόκκινων δανείων» και έπειτα «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή».
«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη και πρόσθεσε πως «για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχουμε δικό μας σχέδιο, το σχέδιο δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις βελτιωμένες όπως τις έχουμε παρουσιάσει».
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την κοινή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων, ανέφερε πως «το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά» και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη «να απαντήσει: Είναι το σχέδιό του αυτό; Να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή; Αν είναι αυτό, πρέπει να το πει στον λαό. Αν δεν είναι αυτό, πρέπει με καθαρό τρόπο να διαψεύσει τον κ. Παπαδημητρίου».
Ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η πιστοληπτική γραμμή συνεπάγεται «μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ»), όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου