Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ισχυρό ΚΚΕ, η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα


Μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη μπορεί ο λαός της Εύβοιας να αξιοποιήσει την πείρα του και με αυστηρό κριτήριο να πάρει τις αποφάσεις του, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες.

Ναι! να κρίνει με αυστηρό κριτήριο.
Έχουμε ζήσει τη διακυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να κάνουμε τον λογαριασμό.

Φόρτωσαν στην εργατική τάξη, στην αγροτιά, στους επαγγελματίες, στους νέους και τις νέες την καπιταλιστική κρίση, επέβαλαν τρία σκληρά μνημόνια, εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που χειροτέρευσαν τη ζωή μας.

Μας φόρτωσαν τα μνημόνια σε συνεννόηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να υπηρετήσουν τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων, αυτών που έχουν πλουτίσει με τον ιδρώτα των ανθρώπων του μόχθου.
Κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η πολιτική τους προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες, απορρόφησε τη λαϊκή αγανάκτηση και ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου το Γενάρη του 2015.
Στην πράξη πήρε τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοεργολάβων, κυβερνώντας μαζί με τον ακροδεξιό Καμμένο. Εφάρμοσε τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 3ο θανατηφόρο μνημόνιο.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή ακριβώς προσπαθούν να κρύψουν οι βουλευτές, οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη αυτών των κομμάτων που ψήφισαν στη Βουλή ή υποστήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική αυτά τα χρόνια.

Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν πολύ βαριές συνέπειες για το λαό μας και μεταξύ αυτών:
Δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, υποχώρηση της πλήρους - σταθερής εργασίας και επέκταση της μερικής και προσωρινής απασχόλησης που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, τις εργαζόμενες γυναίκες.

Όλοι τους επέβαλαν αβάσταχτη φορολογία. Ψήφισαν και διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ για να πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες ενοίκιο για το σπίτι που έφτυσαν αίμα να το αποκτήσουν. Αύξησαν την άμεση και έμμεση φορολογία και με το άλλο χέρι έδωσαν προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μείωσαν τους συντελεστές φορολόγησης των κερδών του για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια, την εμπορευματοποίηση και την υποχρηματοδότηση, που οδήγησε στην υποβάθμιση της Υγείας του λαού, στις μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας που στέκονται όρθια χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής τους είναι η εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Παιδείας, της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Είναι συνένοχοι! Ο λαός της Εύβοιας δεν μπορεί να πει «ό,τι έγινε έγινε» και να διαγράψει αυτήν την οδυνηρή πείρα. Αντίθετα, είναι ανάγκη να βγάλει συμπεράσματα να τους τιμωρήσει στις εκλογές δίνοντας δύναμη, μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ που αντιπάλεψε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική, μπήκε μπροστά για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων και για το λόγο αυτό μπορεί σήμερα να τους κοιτάζει στα μάτια.

Τα συμπεράσματα αυτά είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για την επόμενη μέρα, γιατί την επαύριο των εκλογών θα συνεχιστεί ή ίδια αντιλαϊκή πολιτική από όποια κυβέρνηση σχηματιστεί. Σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία αφού το σχέδιο των κομμάτων του κεφαλαίου βασίζεται στα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους, στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 8 του Ιούλη για να «φρεσκάρει» τα αντιλαϊκά μέτρα που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση.
Η ανάπτυξη που διαφημίζουν υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, και την επόμενη μέρα, μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως δείχνουν οι μετρήσεις, θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Ποιος θα είναι αντιπολίτευση;

Λέμε καθαρά, δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα μιας χρήσης όπως είναι, η Ελληνική λύση του Βελόπουλου, ή το Μέρα 25 του Βαρουφάκη. Άλλωστε, αυτός είναι άνθρωπος του συστήματος, υποστηριχτής του 2ου μνημονίου και αρχιτέκτονας του 3ου, μαζί με τον κ. Τσίπρα, δεν έχει έχει καμία σχέση με την αριστερά, ενώ έχει κατονομαστεί ως πλασιέ του τοκογλύφου Σόρος.
Ο λαός μας μπορεί να απομονώσει και να πετάξει έξω από τη Βουλή τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αυτό το μαντρόσκυλο του συστήματος και των αφεντικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε τη μνημονιακή πολιτική ως προοδευτική, ξέπλυνε και ανέστησε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προκάλεσε απογοήτευση και έστειλε χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ. Μάζεψε ένα σωρό γυρολόγους, ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία μέσα στην κυβέρνηση, περιόρισε το δικαίωμα της απεργίας μαζί με τη ΝΔ.
Έδωσε τα πάντα στους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γέμισε την Ελλάδα στρατιωτικές βάσεις, έγινε το καλό παιδί των πιο αντιλαϊκών, αντιδραστικών κέντρων. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησαν τις αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς, είναι δεσμευμένοι με τη στρατηγική του κεφαλαίου, όπως και η ΝΔ.

Το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με το Σαμαρά, υπέγραψε και υπερασπίστηκε τα μνημόνια κατά του λαού. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και κανείς δεν ξέρει πού θα βρεθεί η ψήφος του. Η κ. Φώφη Γεννηματά που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια έχει δοκιμαστεί ως υφυπουργός Υγείας, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Εσωτερικών στις μνημονιακές κυβερνήσεις, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο πλευρό του λαού την επόμενη μέρα μπορεί να είναι το ΚΚΕ. Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα μπορεί να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων, να πρωταγωνιστήσει να πάρουν πίσω όλα όσα έχασαν στη διάρκεια της κρίσης.

Με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
·         Κατώτατο μισθό 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις, αυξήσεις στις συντάξεις και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, χωρίς τροφεία.
·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ουσιαστικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
·         Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων αντιλαϊκών φόρων. Απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας.

Πάλη για όλα τα λαϊκά προβλήματα με ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής της κοινωνικής ευημερίας. Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τους υπάλληλους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, ανεξάρτητα τι ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια ή αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ να κάνουν το μεγάλο βήμα, να συναντηθούν με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες, να εκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή και στην Εύβοια. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα γίνει δύναμη για το λαό μας.

Του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου